Sport Centar

Nekoliko dana pred prvu ligašku utakmicu: Defanzivac Atletico Madrida pozitivan na korona virus

Atletico Madrid je u utorak objavio da je defanzivni fudbaler Jose Maria Gimenez pozitivan na koronavirus, nakon testova obavljenih u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nekoliko dana pred prvu ligašku utakmicu: Defanzivac Atletico Madrida pozitivan na korona virus

Atletico Madrid je u utorak objavio da je defanzivni fudbaler Jose Maria Gimenez pozitivan na korona virus, nakon testova obavljenih u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Urugvajac je bio pozitivan na COVID-19 na redovnom klupskom testiranju i sada ga čeka period samoizolacije i karantina dok se potpuno ne oporavi, dok će ostatak ekipe Atletica trenirati individualno prema zdravstvenim smjernicama u Španiji.

Vijest dolazi nekoliko dana prije nego što će Atletico domaćom utakmicom protiv Granade početi sezonu 2020/21 u La Ligi.

Gimenez je jedan od četiri kapitena kluba ove sezone i njegova je uloga postala izuzetno značajna nakon brojnih odlazaka prošlog ljeta, uključujući i sjajnog defanzivca Diega Godina.

Urugvajski reprezentativac potpisao je prošlog ljeta novi dugoročni ugovor sa Atleticom do 2023. godine. Ugovorom je definisana otkupna klauzula vrijedna 120 miliona eura.

atletico madridjose gimenez
KOMENTARI

KOMENTARI