Sport Centar

“Neko mora odgovarati za stanje u Rukometnom savezu BiH”

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel, Vladimir Branković, smatra da neko mora odgovarati za stanje u RSBiH.

“Neko mora odgovarati za stanje u Rukometnom savezu BiH”

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel, Vladimir Branković, smatra da neko mora odgovarati za stanje u RSBiH.

Kako bi se izbjegla najavljena suspenzija Evropske rukometne federacije (EHF), prije svega, Rukometni savez Bosne i Hercegovine mora raspisati Vanrednu skupštinu do 18. augusta.

“Da će do 20. avgusta sve biti sređeno je u domenu naučne fantastike, ali da se može krenuti u rješavanje to sigurno, da su klubovi iz BiH voljni to da urade, takođe. Nije EHF stavio ultimatum da tog datuma da sve bude riješeno. Znaju i oni da za to treba vremena. Ako budemo uradili sve kako bi trebalo, neće biti suspenzije. Samo ako ne bude opstrukcija, a ne vidim da će ih biti, jer su u razgovorima samo ljudi koji rade u klubovima. U četvrtak uveče je taj sastanak, čuo sam se gotovo sa svim ljudima iz premijerligaških klubova, naša želja i ciljevi su identični”, rekao je Branković za Mondo.

Jedna od opcija izbjegavanja suspenzije EHF-a je konstituisanje Vanredne skupštine RS BiH.

“Sve treba uraditi po zakonu, ništa preko koljena. Trebamo da lagano krenemo u formiranje i pripremimo kandidate koji su spremni da rade i da se registrujemo kako valja. Ono što se priča o preregistraciji u Srpskoj, pa niko nije lud jer smo u istoj zemlji poreski obveznici. Država je ipak toliko uvezana, pa mi to zvuči nelogično. Ali, ako će to riješiti situaciju, može, ali uzeti i provjeriti sva dugovanja, ko je šta napravio, jer se mora u sportu ispitati porijeklo duga. To se mora istražiti”.

Branković je istakao da dugovanje Saveza od oko 3.5 miliona maraka, može da bude svedeno na “razumniju mjeru”.

“Apsolutno neko mora da odgovara za to, a ne da bude ‘pojeo vuk magarca’. Mada od tih 3.5 miliona, 1.5 miliona su porezi. To se može riješiti jer je državi u interesu to da riješi i ona bi sigurno pričekala na otplatu. Drugih 1.5 milion nije toliki kad se prelomi kamata, pa onda razgovarati sa potražiocima i dogovoriti sporazume. Dakle, ako se ispravno bude radilo, tih 3.5 miliona može da bude mnogo manje. U protivnom, ako bude ugašen Savez, povjerioci nikad neće doći do novca. Pa onda dajte da se dogovorimo. Borac je bio u sličnoj situaciji, ali je isplivao”, zaključio je Branković.

rsbihvladimir brankovic
KOMENTARI

KOMENTARI