Sport Centar

Nekada najbolji golman PLBIH: U Slaviji je došlo do zasićenja, vežu me lijepe uspomene za Zrinjski

Ratko Dujković najljepši dio svoje karijere proveo je u Zrinjskom s kojim je osvojio naslov prvaka i proglašen za najboljeg golmana Premijer lige BiH, piše Hercegovina.info.

Nekada najbolji golman PLBIH: U Slaviji je došlo do zasićenja, vežu me lijepe uspomene za Zrinjski
FOTO: klix.ba

Ratko Dujković najljepši dio svoje karijere proveo je u Zrinjskom s kojim je osvojio naslov prvaka i proglašen za najboljeg golmana Premijer lige BiH, piše Hercegovina.info.

Dujković je danas u ulozi trenera golmana u ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je trebala gostovati u Mostaru u prvom kolu trećeg kruga takmičenja. Ovaj susret, kao i svi ostali, odgođen je zbog pandemije koronavirusa u BiH.

„Radovao sam se dolasku u Mostar na stadion pod Bijeli brijeg gdje sam doživio veliki uspon u karijeri. Vežu me sve najljepše uspomene za Zrinjski“, kazao je za hercegovina.info Dujković.

On je u Zrinjski došao iz Slavije nakon razočarajuće sezone za Plemiće u kojoj su osvojili tek osmo mjesto, ali su nastupili u Evropi zbog nemogućnosti izdavanja licence za pojedine klubove.

„U Slaviji je došlo do zasićenja i uzeo sam papire. Sticajem okolnosti došao sam u Zrinjski i razgovarao s Dankom Šulentom. Sjeli smo pod ‘čuveno drvo’ kojega danas nažalost nema i tako smo pričali oko svega. Ja sam rekao kako su moje ambicije osvajanje naslova prvaka i on je time bio oduševljen. Rekao mi je da će mi dati nagradu i premiju za osvajanje titule. Došao sam s ciljem da osvojim titulu i uspio sam u tome“, istakao je Dujković za hercegovina.info.

U posebnom sjećanju ostala mu je utakmica sa Širokim Brijegom u Mostaru u kojoj je Zrinjski od 0:2 stigao do 3:2 i važne pobjede u borbi za naslov prvaka.

„Utakmica sa Širokim definitivno je obilježila tu sezonu. Pobjedili smo iako smo gubili 2:0, a njima je odgovarao i remi“, prisjeća se Dujković.

Osim što radi kao trener golmana u ekipi Mladosti, Dujković trenira u mlade čuvare mreže u Akademiji Adnana Guše. Vlasnik je licence C za trenera golmana, a svojim iskustvom pomagao je i FK Slaviji gdje i proveo najveći dio karijere.

„Dok sam bio u Čeliku dolazio sam 2-3 tjedno i trenirao golmane prvog tima u Slaviji. Tu rade svi moji prijatelji i bivši saigrači Bojan Regoje, Vučina Šćepanović i pratim stanje u klubu i oko kluba“, rekao je Dujković.

Pandemija korona virusa prekinula je sportska natjecanja u Bosni i Hercegovini, a Dujković slobodno vrijeme provodi u krugu obitelji. Kako nam je rekao u jutarnjim satima ide na trčanje i nada se kako ćemo se izboriti s ovim opasnim virusom i nastaviti sa sportskim aktivnostima.

Dujković je u dresu Zrinjskog u sezoni 2014/15 primio samo 13 golova što je i dosada rekord Premijer lige. Pozvan je i u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za kvalifikacijske susrete za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

PLBIH

fkslavijahskzrinjskiratko dujkovic
KOMENTARI

KOMENTARI