Sport Centar

Nedžad Serdarević napustio Velež

-

Nedžad Serdarević napustio Velež

U saopštenju stoji da se ambicije Serdarevića i Veleža nisu poklopile, te da Mostarcima trebaju mladi igrači koji će nositi igru u narednih nekoliko godina. Objavu prenosimo u cijelosti:

“Istekom ugovora koji je potpisan prije godinu dana, i odlukom stručnog štaba na čelu sa Ibrom Rahimićem da se nastavi sa mlađim igračima, putevi Nedžada Serdarevića i Veleža se razilaze.

Nedžad Serdarević, za raju Mrva, rođen je 30.12.1980. godine u Mostaru. Ponikao u Veležu, i kao jedan od najboljih omladinaca, brzo se priključuje prvom timu. Strijelac gola u prvom derbiju sa Zrinjskim koji se igrao u Sarajevu, u martu 2000. godine, kada je bilo 2:2.

Nakon kratke epizode u Troglavu, vraća se u Rođene na početku sezone 2006/07. Iako je igrao na poziciji veznog igrača, u prvom dijelu sezone 2008/09 bio je najbolji strijelac ekipe. Tada je bio u životnoj formi, i pravi trenutak da se pokuša napraviti iskorak u karijeri. Odlazi u Primorje, gdje se zadržao samo godinu dana. Odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Prvo u Sarajevu, a zatim u Željezničar sa kojim postaje prvak države.

U Velež se vratio početkom 2012. godine kao veliko pojačanje, bez obzira što je godinu dana imao problema sa povredom. Ipak, u ljeto 2013. godine odlazi u Slogu iz Ljubuškog, gdje se zadržao sve do februara 2016. godine, kada je odlučio da pomogne Veležu da što časnije završi drugu polusezonu u Premijer ligi.

Svakoj priči dođe kraj, pa tako i ovoj između Veleža i Serdarevića. Našem Mrvi se zahvaljujemo na trudu i zalaganju, želimo puno zdravlja i sreće u nastavku karijere, bila ona igračka ili trenerska.

Sretno Mrva!”.

riad bajicterry stotts
KOMENTARI