Sport Centar

Ne dobija dovoljno minuta u Brooklynu: Džanan Musa ponovo poslan u Long Island Netse

Džanan Musa sinoć je upisao prvi nastup u novoj NBA sezoni u dresu Brooklyn Netsa, ali iz SAD stiže vijest da je bosanskohercegovački reprezentativac opet prebačen u redove Brooklynove filijale, ekipe Long Island Nesta koja se takmiči u Razvojnoj G ligi.

Ne dobija dovoljno minuta u Brooklynu: Džanan Musa ponovo poslan u Long Island Netse

Džanan Musa sinoć je upisao prvi nastup u novoj NBA sezoni u dresu Brooklyn Netsa, ali iz SAD stiže vijest da je bosanskohercegovački reprezentativac opet prebačen u redove Brooklynove filijale, ekipe Long Island Netsa koja se takmiči u Razvojnoj G ligi.

Kako se navodi, Zmaj je zajedno sa Nicolasom Claxtonom i Theom Pinsonom tokom dana trenirao sa Long Islandom, što vjerovatno znači da će zbog nedostatka minutaže u Brooklynu i ovu sezonu provesti u G ligi koja počinje 15. novembra.

Podsjetimo, Musa je nedavno produžio ugovor sa Brooklyn Netsima do ljeta 2021. godine, ali ni na početku ove NBA sezone nije uspio da se izbori za veću minutažu.

Prošle sezone je sa Long Island Netsima nastupio u finalu G lige, za koje je odigrao 36 utakmica u kojima je bilježio 19,5 poena, 6,3 skoka i 3,8 asistencija.

brooklyn netsdzanan musalong island nets
KOMENTARI

KOMENTARI

East side
Gost

Da je pametan vratio bi se u Evropu i igrao, svakako je prerano otisao u NBA. Drazen onakav pa je isao nekim redosljedom i kada je sve prekucao u Evropi otisao je tamo ali mu je opet trebala jedna sezona da se privikne na NBA. Na zalost ovaj kako je tvrdoglav propasce.

wpDiscuz