Sport Centar

Navijački neredi u Splitu: Mađar primljen u bolnicu, hrvatski navijači poslali poruke Savezu

Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije skupine navijača.

Navijački neredi u Splitu: Mađar primljen u bolnicu, hrvatski navijači poslali poruke Savezu

Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije grupe navijača.

Kako se doznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar.

Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20.45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije skupina Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.

U srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio, prenosi Hina.

Drugi incident dogodio se istoga dana u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhapšene dvije osobe.

Na dan utakmice na jednom od mjesta gdje navijači Hajduka pred utakmice ostavljaju poruke pojavile su se dvije poruke upućene čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

“Mogu li golubovi formirati kuku??”, piše na jednom transparentu, a na drugom: “Čega se bojite?”

Prva poruka se odnosi na golubove koji su se pojavili na utakmici Hajduka i Varaždina te na svastiku koja je na poljudskom travnjaku iscrtana 2015. godine protiv Italije zbog koje je HNS žestoko kažnjen, a druga na ogromno osiguranje večerašnje utakmice kako se ne bi ponovio sličan incident. Poruke su ubrzo uklonjene.

HRVATSKA – MAĐARSKA

hrvatskakvalifikacije za euro 2020madjarska
KOMENTARI

KOMENTARI