Sport Centar

Navijači Čelika izrevoltirani zbog utakmice zatvorenog tipa, Mulahusejnović ipak ne dolazi

Iako su Zeničani najavljivali njegov dolazak nekoliko dana unazad, Nardin Mulahusejnović ipak neće igrati za Čelik u nastavku sezone.

Navijači Čelika izrevoltirani zbog utakmice zatvorenog tipa, Mulahusejnović ipak ne dolazi

Iako su Zeničani najavljivali njegov dolazak nekoliko dana unazad, Nardin Mulahusejnović ipak neće igrati za Čelik u nastavku sezone.

Praktično u zadnji trenutak predomislio se stručni štab Maribora, kluba koji je trebao bh. fudbalera posuditi ekipi s Bilinog polja.

Mulahusejnović je nedavno zadobio i težak udarac na jednom treningu slovenačke ekipe te je veliko pitanje u kakvom bi stanju došao u Zenicu.

Kako god, bivši mladi reprezentativac BiH neće doći u Zenicu, kao ni Tomislav Barbarić, kojeg su također očekivali u Čeliku. Bivši defanzivac Sarajeva, naime, predzadnjeg dana prelaznog roka potpisao je za Zrinjski…

Inače, Čelik danas u 13 sati igra “generalku” protiv federalnog prvoligaša NK Vitez. Na zahtjev stručnog štaba i ova utakmica će biti zatvorenog tipa, bez gledalaca, što nisu najbolje prihvatili navijači, koji su gnjevni i zbog nedolaska najavljenih pojačanja.

Na Facebook stranici UG Robijaši je objavljeno sljedeće saopštenje tim povodom:

“Jedan naprijed deset nazad. Tako otprilike izgleda rukovodstvo našeg kluba. Jedan dobar potez, sitnice koje obraduju nas navijače, pa onda niz loših odluka koje nas vrate u realnost. Remont kluba, nova imena, Finac na golu, pregovara se sa kvalitetnim pojačanjima, Barbarić i Mulahusejnović pred potpisom, Barbarić potpisao za Zrinjski, većina igrača nije zadovoljila stručni štab su naslovi koje s vremena na vrijeme administator oficijalne stranice kluba objavi. Navijači kao i uvijek željnji boljeg Čelika, željni igara i gledanja svojih ljubimaca. Taman smo se svi mi, nakon pročitane najave utakmice Čelik – Vitez, obradovali da ćemo se upoznati sa novim imenima kada u subotu istrče na zeleni tepih. Već se u raji šuska, iako je protivnik neatraktivan, kad ćemo na tekmu, ‘oćemo kafa prije, jedva čekam vidjet prodor Ševke, kad ono paaaaf. Klub zatvara kapije najljepšeg stadiona u BiH, utakmica nije za publiku. Generalka pred početak sezone zatvorena, zar to nije apsurdno? Valjda na toj generalci navijači trebaju vidjeti sa kakvim kadrom klub raspolaze i upoznat se sa istim? A uostalom gdje imate srca agoniju bez likČeta produžiti do prvenstva. Ovaj potez je udar na sve istinske navijače, ovo je udar na transparentnost i javnost rada koju navijači zaslužuju. Dosta je šuskanja iza kulisa, dosta je plivanja u mutnom. Šta to navijači ne smiju vidjeti u subotu? Hoćemo da vidimo rezultate rada, uigranost s priprema kao i igru novih igrača pred, prema svemu sudeći, borbu za opstanak. OTVORITE KAPIJE SUTRA! SVI NA STADION!”

maribornardin mulahusejnovicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Huso traktorista
Gost

Ne znaju Zeničani s kim posla imaju.
Turski mafijaš,sa svojim neznalicama, ima svoje planove sa klubom, koji ne vode na dobre i uspješne puteve.Napredak se ne vidi,to i pokazuje
amaterska transparenost kod transfera i vođenje kluba opčenito.

Huso traktorista
Gost

To robijaši pod hitno moraju najuriti iz kluba!

wpDiscuz