Sport Centar

Nastavljena saga o namještanju u Srbiji, Borac tvrdi: Pad kvota u našoj ligi je normalna stvar

Nakon što je odjeknula vijest da je UEFA dostavila Fudbalskom savezu Srbije dokaze o namještanju dvije utakmice i informacije da se radi o utakmicama Železničar - Borac i Trajal - Jagodina, Fudbalski klub Borac oglasio se zvaničnim saopštenjem.

Nastavljena saga o namještanju u Srbiji, Borac tvrdi: Pad kvota u našoj ligi je normalna stvar

Nakon što je odjeknula vijest da je UEFA dostavila Fudbalskom savezu Srbije dokaze o namještanju dvije utakmice i informacije da se radi o utakmicama Železničar – Borac i Trajal – Jagodina, Fudbalski klub Borac oglasio se zvaničnim saopštenjem.

Iz čačanskog kluba tvrde da oni nemaju nikakve veze sa nameštanjem utakmice, kao ni trojica njihovih igrača koji su označeni kao sumnjivi, prenosi Sportklub.

„Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama i uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u namještanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potječu. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smiješne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.

Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi“, saopšteno je iz FK Borac Čačak.

borac cacaksrbija
KOMENTARI

KOMENTARI