Sport Centar

Nastavljena lijepa priča: OK Bosna i OK Vojvodina ozvaničili saradnju

Tokom priprema na Palama stručni štab Odbojkaškog kluba Vojvodina iskoristio je priliku da se vidi sa delegacijom Odbojkaškog kluba Bosna, saopštio je srbijanski klub.

Nastavljena lijepa priča: OK Bosna i OK Vojvodina ozvaničili saradnju

Tokom priprema na Palama stručni štab Odbojkaškog kluba Vojvodina iskoristio je priliku da se vidi sa delegacijom Odbojkaškog kluba Bosna, saopštio je srbijanski klub.

Kako su još tada obje strane najavile, bio je to samo početak jedne lijepe priče. Ta priča nastavljena je u Novom Sadu. Na poziv srbijanskog šampiona predstavnici OK Bosna uzvratili su posjetu i stigli na Memorijal velikana.

Osim uživanja na odbojkaškim mečevima, predsjednik OK Bosna Almir Hodžić i trener ekipe prof. Ifet Mahmutović, inače selektor BiH, danas su ozvaničili saradnju sa Vojvodinom u novosadskim klupskim prostorijama, gdje su ih dočekali članovi menadžmenta predsjednik Dragoljub Zbiljić, šef stručnog štaba Slobodan Boškan i Đorđe Đurić.

“Želimo da napravimo stratešku saradnju. Vojvodina je odbojkaški brend u Srbiji, a mi imamo pravo da kažemo da smo to mi u Bosni. Zbog historije klubova saradnja je zaista dragocjena. Podržavaćemo jedni druge u radu, dolaziti jedni drugima na turnire i raditi razmjenu iskustava. Vojvodina je postavila žestoke standarde u odbojkaškom svijetu, mi želimo da slijedimo taj put, da u BiH budemo ono što je Voša u Srbiji. Mladi smo, ambiciozni, želimo da napredujemo, a Vojvodina je tu uzor svjetskog renomea”, istakao je Almir Hodžić predsjednik OK Bosna.

Trener Bosne i selektor BiH profesor Ifet Mahmutović podsjetio je kako je to izgledalo nekada na jugoslovenskim prostorima.

“Nekada su bile Mladost, Bosna, Vojvodina, a uz njih Partizan i Zvezda. Uvijek smo imali fenomenalnu saradnju, igrači Bosne odlazili su u Vojvodinu i obrnuto. Ono što je Vojvodina napravila je za primjer u svijetu, želimo da se ugledamo na to i da uz pomoć prijatelja, razvijamo ovaj sport sa aspekta mladih igrača, da budemo dobra fabrika svjetske proizvodnje. Možda smo tu sada niži nivo, ali nadgradnja bi došla uz naš predan rad i kroz saradnju sa Vojvodinom. Ja sam kao selektor bio u prilici da vidim svjetske sile, ali ovo u Novom Sadu je na vrhunskom nivou”, rekao je Mahmutović.

Predsjednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić izrazio je zadovoljstvo time što je saradnja ozvaničena i što je delegacija Bosne stigla u Novi Sad.

“Naše drage prijatelje smo ugostili na turniru i to je pokazatelj koliko smo veliki klub, jer iako ih sada nema na spisku učesnika, zvali smo ih da dođu kao gosti i da uživaju u odbojci. Otvorili smo niz korisnih tema, koje se tiču razvoja odbojke u regionu. Mislim tu na prostor stare Jugoslavije, gdje Bosna ima svoju visoku poziciju. Rade sa kadetima, juniorima, imaju viziju sličnu našoj. Razmijenili smo još neka razmišljanja, o problematičnim situacijama, razgovarali smo o preranim odlascima djece, o radu menadžerskih agencija i dogovorili se da se zajedno trudimo da zadržimo igrače što duže u našim klubovima. I na kraju, za mene je lijep primjer to što je trener Bosne Ifet Mahmutović ujedno i selektor BiH, pa je to dobra tema za razmišljanje, da i trener najboljeg srbijanskog kluba treba da preuzme Srbiju”, poručio je Zbiljić.

okbosnaokvojvodina
KOMENTARI