Sport Centar

Nastavljaju se kazne EHF-a: Sankcionisan i reprezentativac Vladimir Vranješ

Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila je rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Vladimira Vranješa, suspenzijom u naredna dva susreta i novčanom kaznom od 500 Eura, prenosi 'Svijet rukometa'.


Nastavljaju se kazne EHF-a: Sankcionisan i reprezentativac Vladimir Vranješ

Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila je rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Vladimira Vranješa, suspenzijom u naredna dva susreta i novčanom kaznom od 500 Eura, prenosi ‘Svijet rukometa’.

Naime, EHF je pokrenuo disciplinski postupak protiv Vranješa nakon dvomeča rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv selekcije Švicarske.

Vranješ je u prvom susretu odigranom 10. januara igrača Švicarske pogodio u stomak, a kako je to EHF protumačio odbrambeni igrač Švicarske reprezentacije nije bio direktno uključen u akciju, te su ovakav potez Vranješa kvalifikovali kao izrazito nesportski.

Na osnovu navedenog EHF je Vranješu izrekao suspenziju od dva meča neigranja i novčanu kaznu od 500 eura.

Tako da bi u slučaju da BiH ipak nastupi u baražu za odlazak na SP, rukometna reprezentacija BiH bila oslabljena zbog neigranja Vladimira Vranješa.

Na ovakvu odluku EHF može se uložiti žalba u roku od sedam dana.

ehfrukometna reprezentacija bihvladimir vranjes
KOMENTARI

KOMENTARI

Zelimir
Gost

hajmo balije…cerka vas “demokratska evropa”-najveca KURVA ikad…ceka vas da vam pokaze da jedan zivot ejdnog svicarca vrijedi ko 1000 nasih zivota(bez obzira kakos e zovemo!)…da Bog da se vala vise ta Svicarska kurvva propuntala.zelim im potres od 17 merkalijevih!

Zelimir
Gost

***CEKA VAS***

wpDiscuz