Sport Centar

Nastavlja se rukometna sapunica: Komesar odbio žalbu Borca jer nije uložena u predviđenom roku

Nastavlja se rukometna sapunica u slučaju "Šahdanović". Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH (RSBiH) u sastavu Mileta Kekić, Čedomić Đukić i Fetah Kadrić, na nedavnoj sjednici konstatovala je da rukometaš Gračanice Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za svoj klub u duelu sa Borcem m:tel, u derbiju 8. kola Premijer lige BiH (21:25), niti za bilo koji drugi klub, s obzirom da je i dalje registrovan u Austriji, te je odlučila da pomenutog igrača suspenduje do okončanja postupka.

Nastavlja se rukometna sapunica: Komesar odbio žalbu Borca jer nije uložena u predviđenom roku

Nastavlja se rukometna sapunica u slučaju “Šahdanović”. Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH (RSBiH) u sastavu Mileta Kekić, Čedomić Đukić i Fetah Kadrić, na nedavnoj sjednici konstatovala je da rukometaš Gračanice Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za svoj klub u duelu sa Borcem m:tel, u derbiju 8. kola Premijer lige BiH (21:25), niti za bilo koji drugi klub, s obzirom da je i dalje registrovan u Austriji, te je odlučila da pomenutog igrača suspenduje do okončanja postupka.

Također, iz Registracione komisije upućen je prijedlog komesaru Premijer lige BiH Srđanu Joviću, da u skladu sa propozicijama takmičenja donese odgovarajuću odluku u vezi sa žalbom RK Borac, te pokrene disciplinski postupak protiv RK Gračanica, te samog Šahdanovića.

Međutim, sada je komesar Jović odbacio je kao nedozvoljenu žalbu Borca zbog nastupa Šahdanovića za Gračanicu iako nije bio propisno registrovan, prenosi Mondo.

Jović je u obrazloženju odluke naveo da žalba Banjalučana nije uložena u predviđenom roku, odnosno morala je biti uložena prije utakmice u Boriku, a ne poslije nje, što nije u skladu sa članom 84 stav 2 propozicija takmičenja u Premijer ligi BiH.

Žalba za nastup igrača, mora se prijaviti prije utakmice i o tome se sačinjava službena bilješka u kojoj ekipa koja podnosi žalbu je dužna da navede razloge za žalbu uz potpis. RK Borac m:tel to nije učinio prije već poslije utakmice, pa je žalba nedozvoljena”, navedeno je u saopštenju komesara Jovića.

Pored odluke da odbaci žalbu crveno-plavih, komesar takmičenja je prolongirao odluku o registraciji rezultata utakmice koju su Banjalučani izgubili rezultatom 21:25 (9:15), do okončanja postupka.

rkboracrkgracanica
KOMENTARI

KOMENTARI