Sport Centar

Nasljednik Kokeze: FS Srbije imenovao vršioca dužnosti predsjednika

Velike promjene doživljava Fudbalski savez Srbije, ali i nacionalni tim naših istočnih komšija.

Nasljednik Kokeze: FS Srbije imenovao vršioca dužnosti predsjednika

Velike promjene doživljava Fudbalski savez Srbije, ali i nacionalni tim naših istočnih komšija.

U roku od tri mjeseca Srbija je ostala prvo bez selektora Ljubiše Tumbakovića, potom je funkciju napustio direktor Vladimir Matijašević, a danas je ostavku podnio i predsjednik FSS Slaviša Kokeza.

Kokeza je mjesto predsjednika napustio zbog stvari koje se ne tiču direktno fudbala, a njegov lik i djelo su bili na žestokim udarima u fudbalskoj Srbiji u prethodnom periodu.

Podsjećamo, Kokeza je privođen prije nekoliko sedmica zbog moguće povezanosti sa zloglasnim Veljom Nevoljom.

Brzo je FSS imenovao vršioca dužnosti funkcije predsjednika, a to će biti nekedašnji reprezentativac Srbije Marko Pantelić, koji je i aktuelni potpredsjednik Saveza.

Dobila je Srbija novog selektora, Dragana Stojkovića, uloga direktora pripala je Stevanu Stojanoviću, ali će sa izborom novog predsednika Saveza ići malo teže.

“Fudbalski savez Srbije obavještava javnost da je Slaviša Kokeza podnio ostavku na mjesto predsjednika saveza. U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamjenik predsjednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsjednika do izbora novog predsjednika FSS”, saopštili su iz krovne kuće srpskog fudbala.

Podsjećamo, nedavno je za novog selektora imenovan Dragan Stojković Piksi, a uloga direktora pripala je Stevanu Stojanoviću.

Najavljeno je da će Izvršni odbor FSS zasjedati nakon utakmica reprezentacije koje predstoje krajem mjeseca.

fssmarko pantelicslavisa kokeza
KOMENTARI

KOMENTARI