Sport Centar

Napokon objašnjenje iz NSBiH: Mladost DK i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor

Već je više od mjesec dana prošlo od "skandala" u vezi s neizdavanjem licence za igranje Premijer lige BiH Fudbalskom klubu Mladost Doboj Kakanj.

Napokon objašnjenje iz NSBiH: Mladost DK i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor

Već je više od mjesec dana prošlo od “skandala” u vezi s neizdavanjem licence za igranje Premijer lige BiH Fudbalskom klubu Mladost Doboj Kakanj.

Za sve to vrijeme iz NSBiH zvanično nije ponuđeno konkretno obrazloženje zašto je Mladost ostala bez licence, a danas ga je konačno ponudio Nihad Hodžić, Izvršni direktor Sektora za administraciju NSBiH.

Hodžić je rekao kako FK Mladost DK i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor o unapređenju reflektorske rasvjete na stadionu i nisu iskoristili pruženu šansu koju su imali.

“Stalno se stvara ta percepcija negativnosti, a stvar je drugačija. Licenca je krajnji produkt nečega što se zove standardizacija, a to je konstantni proces unapređivanja. Sektor licenciranja je nešto što je najuređeniji dio NSBiH, koji ima itekako uređena pravila i uvedene standarde, te je najmanja mogućnost da se tu dešavaju greške i zloupotrebe i nema utjecaja. Imali smo niz primjera neizdavanja licence i uvijek je postojala određena krivica bez sagledavanja stvarnih stvari”, rekao je Hodžić pa nastavio:

“Neupuštajući se u detalje oko odluke o neizdavanju licence za Mladost, neopaženo je prošlo pitanje zašto je Mladost došla u situaciju da traži ugovor za odigravanje svojih utakmica u Zenici na Bilinom polju. Odgovor je vrlo jasan – FK Mladost i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor o unapređenju reflektorske rasvjete na stadionu i nisu iskoristili pruženu šansu koju su imali. Tako su došli u situaciju da traže zamjenski stadion, a druga je sad stvar šta je tretirala administracija i koliko taj ugovor nije zadovoljavao tražene zahtjeve”, rekao je Hodžić o ovom pitanju za NSBiH.

Podsjetimo, Mladost će od naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH, a umjesto nje je u Premijer ligi Leotar.

fkmladostdknfsbihnihad hodzic
KOMENTARI

KOMENTARI

Suljo
Gost

Kako klub koji je ispao u 1 ligu Federacije ulazi ekipa iz RS?

wpDiscuz