Sport Centar

Napadnuti golman Crvene zvezde: Udarali su me šakama, vikali da će ubiti četnika

U subotu su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, najgore je prošao golman Aleksandro Kralj, koji se spasio skokom u more.

Napadnuti golman Crvene zvezde: Udarali su me šakama, vikali da će ubiti četnika

U subotu su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, najgore je prošao golman Aleksandro Kralj, koji se spasio skokom u more.

Danas u Beogradu igrači srbijanskog kluba su prepričavali napad na njih.

“Udarali su me šakama. U tom haosu, skinula mi se jakna, ostao sam nasred Rive u Zvezdinoj trenirci. Tad su se fokusirali na mene. Krenuli su palicama, noževima… rekli su da će ubiti četnika… počeo sam trčati da spasim živu glavu… U tom momentu, vidio sam da jedan ide nožem prema meni, zakačio me nožem po nozi… jedino rješenje za spas je da skočim u more. I policija mi je poslije rekla da sam dobro učinio. Mislio sam da sam se spasio. Tad su me počeli gađati kamenjem, vikali da će ubiti četnika, tad sam bacio sve sa sebe, skinuo sam se, nisam znao što da radim. Nakon par minuta haosa, huligani su se razbježali”, izjavio je Aleksandro Kralj.

“Najviše me zaboljelo što ljudi koji su se okupili nastavili vikati ubij četnika. Govorio sam da sam sportaš, vaterpolist… Došla je policija i tek tad sam bio spašen”, rekao je Kralj te zahvalio i splitskoj policiji na pomoći.

Trener beogradskog kluba istaknuo je da je policija dala igračima dopuštenje da odu u grad.

“Pripadnik policije koji je bio uz nas, rekao je da misli da ne bi trebalo biti problema. No neki igrači ispod jakni imali su trenerke kluba, no jakne su im bile zakopčane… Imali smo, praktično, i od policije odobrenje da odu u grad”, rekao je trener Crvene zvezde pa nastavio:

“Provokacija je kad neko viče i skreće tako pažnju na sebe, a ne kad neko pije kafu. Oni nisu šetali Rivom u obilježjima kluba niti su uzrokovali napad”, zaključio je trener.

Vaterpolist Lasić ističe da su momci gestu konobara shvatili kao šalu.

“Šetali smo Rivom, prvo nismo našli ni slobodan stol, bilo je mnogo ljudi… Onda smo vidjeli slobodan stol. Čim smo sjeli konobar je prišao i malo čudnijim, ne baš prijateljskim tonom, zagledao se u grb i pitao Kralja šta ti je to na majici. Kralj mu je, misleći da je riječ o šali, rekao – grb Crvene Zvezde, došli smo na utakmicu.”

“Sjeli smo u kafić do. Nakon 20-ak minuta nasrnuli su maskirani momci, huligani, dotrčali su s leđa meni i Maksimoviću i počeli s udaranjem. Kralj je najgore prošao u svemu tome, tipkao je po mobitelu i nije vidio da oni prilaze, primio je udarac u nos, Maksimović i ja po glavi i po leđima. Ja pretpostavljam da im ja nisam bio naročito zanimljiv jer nisam imao klupska obilježja.”

“Kralj je spas pronašao u moru da bi, doslovno, sačuvao živu glavu. Imali su predmete kojima su nas tukli, mislim da je jedan držao nož u ruci…”, rekao je Lasić.

Vaterpolisti Crvene zvezde su nedugo nakon incidenta krenuli natrag u Beograd te utakmica protiv domaćeg Mornara na Poljudu nije odigrana.

Splitska je policija u nedjelju ujutro uhapsila trojicu mladića koji su u subotu napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde na Rivi, a za dvojicom napadača još traga, saopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili”, navodi se u policijskom saopštenju.

aleksandro kraljvkcrvenazvezda
KOMENTARI

KOMENTARI

Zlatnik
Gost

Trebali su izbost, kakva steta sto nisu

wpDiscuz