Sport Centar

Napadač za defanzivca: Manchester United i Inter spremaju razmjenu fudbalera

Inter i Manchester United spremaju veliku zamjenu pred početak sljedeće sezone.

Napadač za defanzivca: Manchester United i Inter spremaju razmjenu fudbalera

Inter i Manchester United spremaju veliku zamjenu pred početak sljedeće sezone.

Manchester United pred početak još uvijek aktuelne sezone pojačao je jedan dio svoje odbrane. Kupili su Harryja Maguirea i Aarona Wan-Bissaku.

Ovog ljeta spremaju se završiti posao konsolidiranja zadnje linije, a čini se da ga vide u sjajnom stoperu Intera, Milan Škriniaru. Slovaku je samo 25 godina, a već se etablirao kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Italiji i Solskjaeru bi fantastično došao u paru s Maguireom.

Ipak, to neće ići tako jednostavno. Inter također želi pojačati svoje redove uoči sljedeće sezone i novog napada na Scudetto, pa im treba odličan ofenzivac, a Antonio Conte vidi ga u Anthonyju Martialu.

Brzonogi, tehnički vješti Francuz može igrati na svakoj poziciji u napadu, a iako već godinama na Old Traffordu, tek su mu 24 godine i pred njim je još uvijek golem neostvareni potencijal i duga karijera. Prije nekoliko dana ga je nahvalio i Nemanja Matić, rekavši da je njegov talent strahovit i da još uvijek ima vremena postati jedan od najboljih.

I jedni i drugi imaju cilj, i jedni i drugi bi ovim potezom izgubili i dobili, ali činjenica je da je Škriniaru, kao i Martialu tržišna vrijednost u ovom trenutku identična, 48 miliona eura i da bi s te strane razmjena bila korektna.

Sad ostaje vidjeti, koliko zapravo cijene u oba kluba ono što imaju, odnosno, smatraju li da mogu lakše nadoknaditi ono što ovom razmjenom izgube u odnosu na ono što bi eventualnim dogovorom dobili.

anthony martialintermanchester unitedmilan skriniar
KOMENTARI

KOMENTARI