Sport Centar

Nantes prošao u finale rukometne Lige prvaka: Bh. reprezentativac korak do evropske titule

U polufinalu Final foura Lige prvaka u rukometu, sastali su se Nantes i PSG, a pobjedu od 32:28 slavila je ekipa Nantesa.

Nantes prošao u finale rukometne Lige prvaka: Bh. reprezentativac korak do evropske titule

 

U polufinalu Lige prvaka u rukometu, sastali su se Nantes i PSG, a pobjedu od 32:28 slavila je ekipa Nantesa.

Nantes je od samog starta susreta bio kvalitetnija ekipa na terenu, a sredinom prvog poluvremena su prešli u vodstvo, koje nisu ispuštali do samog kraja prvog dijela igre, pa su na odmor otišli sa vodstvom od 17:14.

S obzirom da PSG važi za jednu od najboljih ekipa u Evropi, već nekoliko godina, mnogi su očekivali da će u drugom poluvremenu uspjeti stići ovo vodstvo, odnosno doći do preokreta.

Međutim, to se nije desilo, pa je Nantes na krilima Lazarova i Tournata stigao do konačne pobjede od 32:28 i plasmana u finale Lige prvaka.

Najefikasniji igrači na susretu bili su Kiril Lazarov i Nicolas Tournat iz redova Nantesa, sa po osam postignutih pogodaka, dok je u ekipi PSG-a najefikasniji bio Nedim Remili sa šest postignutih pogodaka.

Senjamin Burić reprezentativac BiH i član Nantesa na ovom meču nije igrao zbog povrede, ali se svakako može okititi titulom evropskog prvaka kao član Nantesa.

Od 18 sati igra se drugo polufinale između branioca titule Vardara i Montpelliera.
nantespsgsenjamin buric
KOMENTARI

KOMENTARI