Sport Centar

Nantes odbranio prednost iz prve utakmice, Barcelona “pregazila” Meshkov Brest

Odigrne su i preostale dvije revanš utakmice četvrtine finala Lige prvaka u rukometu, a Nantes je poražen na gostovanju kod Veszprema (32:20), ali je francuski klub odbranio prednost iz prvog susreta (32:28). Barcelona je još jednom savladala Meshkov Bres, a večeras su ih "pregazili" sa 40:28 i potvrdili plasmanu polufinale.

Nantes odbranio prednost iz prve utakmice, Barcelona “pregazila” Meshkov Brest

Odigrne su i preostale dvije revanš utakmice četvrtine finala Lige prvaka u rukometu, a Nantes je poražen na gostovanju kod Veszprema (32:20), ali je francuski klub odbranio prednost iz prvog susreta (32:28). Barcelona je još jednom savladala Meshkov Bres, a večeras su ih “pregazili” sa 40:28 i potvrdili plasmanu polufinale.

Veszprem je krajem prvog dijela utakmice protiv Nantesa imao prednost od četiri gola i jednom na startu drugog dijela, međutim Nantes im nije dozvolio da ozbiljnije zaprijete i na kraju su odbranili prednost iz prvog susreta.

Prvo ime susreta bio je Nenadić iz redova poražene ekipe sa sedam golova, a Omar je dodao jedan manje te Moraes pet. Balaguer je kod Nantesa završio meč sa šest golova, dok su po pet puta mrežu protivnika tresli Gurbindo i Pechamalbec.

Barcelona ni u jednom trenutku nije dozvolila da još jedan trijumf protiv Meshkov Bresta dođe u pitanje. Najveća prednost iznosila je 13 golova, a na kraju su slavili sa 40:28. Gomez je sa šest pogodaka vodio Katalonce do trijumfa, a Mem je dodao pet pogodaka. U poraženoj ekipi Vailupau je pogađao sedam puta, dok je naš Vladimir Vranješ postigao jedan pogodak.

Pored Barcelone i Nantesa plasman u polufinale su ranije osigurali PSG i Aalborg.

barcelonaliga prvaka u rukometumeshkov brestnantesveszpremvladimir vranjes
KOMENTARI

KOMENTARI