Sport Centar

Namjeravao pokrenuti pravni spor: Stevo Nikolić naplatio veći dio potraživanja od bivšeg kluba

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je saopštenje povodom slučaja nogometaša Steve Nikolića.

Namjeravao pokrenuti pravni spor: Stevo Nikolić naplatio veći dio potraživanja od bivšeg kluba

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je saopštenje povodom slučaja nogometaša Steve Nikolića.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Član Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini i doskorašnji nogometaš NK Čelik Zenica, Stevo Nikolić, prije nekoliko sedmica obratio se našoj organizaciji.

Pomenuti igrač htio je pokrenuti pravni sport kako bi naplatio višemjesečna, nagomilana potraživanja, koja mu pripadaju u skladu s potpisanim ugovorom između NK Čelik Zenica i njega, kao igrača profesionalca.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini poduzeo je odgovarajuće pravne korake, te je uspješno riješen postupak prema Nogometnom Savezu Ze-Do Kantona, u kojem je ugovor i registriran. Pomenuti kantonalni Savez usvojio je postavljene zahtjeve igrače, ugovor između Kluba i igrača je raskinut, a veći dio potraživanja je naplaćen. Klub se obavezao u ugovorenom roku i preostali dio sredstava isplatiti igraču.

Poštujući sve aktere ovog spora, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH zadržava pravo da ne objavi iznos potraživanja igrača prema navedenom klubu.

U toku ostvarivanja prava igrača Steve Nikolića, još jednom smo se suočili s nedovoljno dobrim sistemom sudstva u bh. fudbalu, kojem je trebalo nekoliko mjeseci da donese odluku u korist igrača, uprkos tome što su sve pravne činjenice na njegovoj strani.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini koristi priliku da se zahvali Advokatskoj kancelariji “Spaho” iz Sarajeva, na podršci u ovom slučaju, te izvrsno urađenom poslu, a našem članu, igraču Stevi Nikoliću, želimo puno sreće u nastavku karijere.

Također, ovim putem pozivamo sve bosanskohercegovačke fudbalere unutar granica naše države i u inostranstvu da nam se obrate u slučaju statusnih problema, kako bi dobili odgovarajuće savjetovanje i pomoć”.

TABELA PLBiH

nkcelikstevo nikolic
KOMENTARI

KOMENTARI