Sport Centar

Nalić o napadu na fudbalere Slobode: Očekujem da službena lica obave svoj dio posla

Jezive scene zbivale su se na poluvremenu utakmice između GOŠK-a i Slobode, odigrane jučer u Gabeli.

Nalić o napadu na fudbalere Slobode: Očekujem da službena lica obave svoj dio posla

Jezive scene zbivale su se na poluvremenu utakmice između GOŠK-a i Slobode, odigrane jučer u Gabeli.

Podsjećamo, domaći tim je slavio sa 3:2, ali zbivanja na terenu zasjenio je incident koji se desio u pauzi susreta.

Rukovodstvo GOŠK-a, na čelu sa predsjednikom Lujom Ilićem, u koridoru kojim su prolazili fudbaleri do svlačionica žestoko su napali igrače tuzlanskog kluba.

Prvo verbalno, a zatim i fizički. Prema nezvaničnim izvorima, nasrnuli su na koga su stigli, od kapitena Perice Ivetića do veterana Saida Husejinovića. Sve se odvijalo pred službenim licima utakmice, od kojih se sada očekuje da organima Nogometnog saveza BiH precizno iznesu sve što se desilo u tih mučnih 5-6 minuta, koliko je iživljavanje nad Slobodinim igračima trajalo.

Kako saznajemo, povod za fizičke atake bila je činjenica da je Sloboda došla vrlo ozbiljno i odgovorno igrati utakmicu te se na sportski način boriti za bodove, što je iznenadilo čelnike GOŠK-a, koji su se očito nadali da će im Tuzlaci “pustiti”.

U namjeri da saznamo detalje incidenta kontaktirali smo Zlatana Nalića, šefa stručnog štaba Slobode.

“Ne bih zaista iznosio detalje, to nije moj posao. Tek ću konstatovati kako se iskreno nadam da će službena lica tamo gdje treba podnijeti izvještaj i opisati sve što se dogodilo. Neka odgovarajući organi donesu odluku za koju smatraju da je ispravna”, kazao je Nalić za SCsport.ba.

fk slobodank gošk gabelazlatan nalic
KOMENTARI

KOMENTARI

ZMAJ
Gost

Nalicu de ti nama reci kako izgubi od zadnjega na tabeli gdje je tvoja taktika , trka , kvalitet i sve price sto nas filujes u pet mjeseci jednu utakmicu dobio si na srecu protiv Zvijezde da volis Slobodu sam bi otisao jer vidis da ti nisi trene za Slobodu tj premijer ligu previse gresaka imas neiskusan si

wpDiscuz