Sport Centar

Nalić: Nisam mogao uzimati platu dok je ne dobiju igrači u Slobodi, laž je da ću tužiti klub

Gost ovosedmičnog izdanje podcasta Opsajd bio je aktuelni trener Tuzla Cityja Zlatan Nalić.

Nalić: Nisam mogao uzimati platu dok je ne dobiju igrači u Slobodi, laž je da ću tužiti klub

Gost ovosedmičnog izdanje podcasta Opsajd bio je aktuelni trener Tuzla Cityja Zlatan Nalić.

U razgovoru sa Sašom Ibruljom i Ismetom Turšićem posebno je zanimljiv bio dio u kojem je ovaj strateg govorio o vremenu provedenom na klupi Slobode, odnosno o glasinama da će tužiti svoj bivši klub iz Premijer lige BiH i tražiti veliko finansijsko obeštećenje.

Nalić je odlučno demantovao te špekulacije.

“Prije nekih desetak dana se baš desilo neko spinovanje i naslovi u kojima se tvrdi kako se Zlatan Nalić priprema da tuži Slobodu zbog duga. Ovo je prvi put da pričam o tome. Zlatan Nalić nije tužio Slobodu i ne sprema se da tuži Slobodu. Jedino mogu tužiti te koji šire neistine i laži”.

Konačno je progovorio i o kuloarskim pričama da je jedno vrijeme iz svog džepa davao novac kako bi se isplatila primanja igračima i uposlenicima Slobode.

“Tačno je da nisam nikad dobio platu od Slobode. Tačno je i da sam ekonomski pomagao u tom svakodnevnom životu kluba. Tačno je i da sam klubu pomogao da se uplati novac neophodan za dobijanje licence. Ali, nikakva tužba nije u opticaju. Sa novom Upravom kluba imam odličnu komunikaciju. Sami su se javili i ponudili da mi vrate jedan dio novca, a jedan dio ću, naravno, oprostiti. Jedan dio nisam nikad ni planirao da tražim nazad. Istina je da je to velika cifra za bh. uslove… Ali u to vrijeme meni su bili prioritet igrači i radnici na stadionu, kao i ova djevojka što je radila u ekonomatu. Ja jednostavno nisam želio uzimati platu dok oni ne dobiju, kao i dok ne dobiju moju pomoćnici… Uglavnom, mnogo je tu novca otišlo nepovratno, koji ja i ne namjeravam da uzmem natrag”.

Kompletan razgovor možete poslušati OVDJE:

fkslobodatuzlacityzlatan nalic
KOMENTARI

KOMENTARI