Sport Centar

Nakon što je klupu napustio Kamenica: Vogošća imenovala novog trenera

Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Kasimom Kamenicom, predsjednik Upravnog odbor RK Vogošća Poljine Hills je danas u prostorijama kluba potpisao ugovor sa novim trenerom Vogošće Bojanom Unčaninom.

Nakon što je klupu napustio Kamenica: Vogošća imenovala novog trenera

Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Kasimom Kamenicom, predsjednik Upravnog odbor RK Vogošća Poljine Hills je danas u prostorijama kluba potpisao ugovor sa novim trenerom Vogošće Bojanom Unčaninom.

Bojan je poznat bh. rukometu kao dugogodišnji igrač banjalučkog Borca, a svoju sjajnu trenersku karijeru počeo je u Prijedoru. Zatim je vodio RK Konjuh, a poslije Konjuha nastavlja u Rukometnom klubu Borac m:tel.

Unčanin je u proteklom mjesecu imenovan za selektora muške rukometne reprezentacije za uzrast 2000. godišta.

„Drago mi je što smo ja i Vogošća našli da tako kažem zajednički jezik. Lako smo se dogovorili, to upražnjeno mjesto koje je ostalo usljed rastanka sa njihovim prošlim trenerom gosp. Kasimom Kamenicom, sigurno mi je drago što je Vogošća izabrala baš mene pored dosta dobrih domaćih stručnjaka i trenera koji su trenutno isto bez kluba. Nadam se dobrim rezultatima na kraju imamo iste ambicije, da težimo da napravimo što bolji rezultat i da Vogošću probamo vratiti u sam vrh BH rukometa na kraju gdje su i bili svih ovih proteklih sezona i godina. Nadam se jednom dobrom i pozitivnom šoku ekipe. Imamo 5 kola, bit će sigurno jedna dobra borba za što bolje mjesto u play off-u, nadam se da ćemo to i izboriti i poslje toga napraviti jedan dobra plan, zavisi ko nam bude protivnik, i pokuštati ići na što bolje mjesto, obezbjediti i Evropu i ovu sezonu koja još nije izgubljena napraviti je uspješnom“, rekao je Unčanin.

Zadovoljstvo je istakao i predsjednik Vogošće Fetah Kadrić.

„Prije svega odlaskom gosp. Kamenice mjesto za trenera ostalo je upražnjeno. Mi smo u veoma kratkom roku riješili pitanje trenera, odnosno šef struke RK Vogošća PH. Na zadovoljstvo, jednoglasnom odlukom svih članova Upravnog odbora izabrali smo Bojana Unčanina za trenera, koji je perspektiva BH rukometa i koji ima već ostvarene rezultate vodeći predhodne klubove i pružili smo mu jednim brzim i lakim dogovorom priliku da vodi ekipu do dobrih rezultata u Premijer ligi. Ono što je interesantno za Bojana reći jeste da je relativno mlad čovjek, da je bio vrhunski igrač i da je kao trener pokazao zavidne rezultate i to je bila prevaga u razmišljanju Upravnog odbora da se njemu povjeri ova dužnost“. Želimo mu puno sreće i uspjeha i dobro nam došao Bojane“, rekao je predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić.

bojan uncaninkasim kamenicarkvogosca
KOMENTARI