Sport Centar

Nakon povratka iz Izraela: FK Željezničar se zahvalio Nenadiću, Čerkezu i Ajdinoviću

Fudbalski klub Željezničar jutros se oglasio povodom aktuelnih dešavanja.

Nakon povratka iz Izraela: FK Željezničar se zahvalio Nenadiću, Čerkezu i Ajdinoviću

Fudbalski klub Željezničar jutros se oglasio povodom aktuelnih dešavanja.

U saopštenju na zvaničnoj stranici Plavih se navodi:

“Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije FK Željezničar doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u svoje domove gdje će prema izdatom rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove boraviti narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, a svi članovi delegacije u ponedjeljak će obaviti testiranja.

Podsjetimo, FK Željezničar je u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali šest pozitivnih igrača koji su odmah stavljeni u izolaciju. Plavi su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranja svih članova delegacije Kluba. Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na COVID-19. Odlukom Ministarstva utakmica protiv domaćeg Maccabija je odgođena, a naša ekipa je vraćena u Sarajevo.

Konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija i Željezničara donijet će UEFA u narednih 48 sati. FK Željezničar ovom prilikom se zahvaljuje svim navijačima koji su kupovinom ulaznica za susret s Mladosti pomogli organizaciju puta u Izrael, te također Ministarstvu kulture i sporta KS i hotelu Garden City Konjic.

Klub ističe zahvalnost premijeru Kantona Sarajevu Mariju Nenadiću, pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu i direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Adisu Ajdinoviću, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!”

adis ajdinovicfkzeljeznicargoran cerkezmario nenadic
KOMENTARI

KOMENTARI

Ramiz Lonl+čarević
Gost

Željo bilo je kako je bilo ,odmorite se moguče još neko pojačanje i da idite osvjetlajte našoj BIH obraz i ostvarite prolaz ,da podcjenili su vas i omalovažavaju zemlju iz koje dolazite našu BIH i vas kao klub ,da na zelenom terenu pokažite da ste sticajem štmanja prvenstva drugi i da ove godine titula je naša ,ubrzo i jug gotov i nikko nam neče moči opepeliti ili ti reči mi vam dadosmo Forca željo .

wpDiscuz