Sport Centar

Nakon nove odgode meča Ana Ivanović poražena

Nakon nove odgode meča Ana Ivanović poražena

Ispostavilo se da se ovoga puta radilo o njenom treneru Nigelu Searsu, kojem je pozlilo tokom njenog meča trećeg kola protiv Amerikanke Madison Keys. U trenutku prekida Ivanović je vodila sa 6:4 i 1:0 u drugom setu.

Meč je bio odložen kako bi se ukazala pomoć Searsu, pa su teniserke nakon desetak minuta otišle u svlačionicu da čekaju nastavak ogleda. Međutim, nešto kasnije meč je prekinut na neodređeno vrijeme.

Nakon povratka na teren, Ana Ivanović je očito imala problema da nastavi s dobrom igrom što je iskoristila Madison Keys i okrenula rezultat u svoju korist. Prvo je drugi set dobila sa 6:4, da bi u odlučujućem trećem setu ponovila isti rezultat i tako došla do pobjede.

Ovo je drugi slučaj, i to uzastopni, da se prekine ogled Ivanović na ovogodišnjem Australian Openu. U prethodnom, koji je dobila sa 2:0 protiv Latvijke Anastasije Sevastove, došlo je do prekida nakon što je jedna žena iz publike pala u nesvijest i skotrljala se niz stepenice. No, taj susret je nastavljen poslije pola sata pauze. Ženi je ukazana pomoć, a potom je na nosilima i uz fiksator za vrat odvezena u bolnicu.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI