Sport Centar

Nakon izbacivanja u niži rang, čelnici Mladog Krajišnika se obratili entitetskim institucijama

Košarkaški savez BIH izbacio je ŽKK Mladi Krajišnik u niži rang zbog dvije neodigrane utakmice.

Nakon izbacivanja u niži rang, čelnici Mladog Krajišnika se obratili entitetskim institucijama

Košarkaški savez BIH izbacio je ŽKK Mladi Krajišnik u niži rang zbog dvije neodigrane utakmice.

Jedan od najtrofejnijih ženskih košarkaških klubova u našoj zemlji nije odigrao prvo kolo protiv ŽKK Orlovi, a ovog vikenda zbog duga prema KSBIH u iznosu od 3.800 KM nije igrao protiv ŽKK Brčanka te je uslijedilo automatsko izbacivanje iz lige.

Generalni menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković potvrdio je za Mondo da su u klubu obaviješteni o izbacivanju iz lige, ali ne dopisom ili odlukom, već biltenom sedmog kola PLBIH.

Dobili smo bilten koji je došao noćas u 2 sata, ili tačnije u 1:56. Ne mogu ništa komentarisati do daljnjeg. Na vezi smo sa Košarkašim savezom RS i Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS, trebamo imati sastanak uskoro i kada usvojimo određene zaključke moći ćemo da komentarišemo”, rekao je Čovičković.

On je istakao da je u pitanju odmazda prema Mladom Krajišniku i da je zbog tog zatražio zaštitu kluba.

Mi smo uputili zahtjev za zaštitu kluba KSRS i ministarstvu porodice, omladine i sporta, jer se radi o svojevrsnoj odmazdi generalnog komesara i komesara za takmičenje KSBiH, tako da ćemo vidjeti šta će biti hoćemo li se žaliti ili će te odluke biti poništene“, istakao je on.

Čovičković je potvrdio da klub duguje 3.800 KM Košarkaškom savezu BIH, ali tvrdi da KSBiH ne može zbog toga da Mladom Krajišniku zabrani odigravanje utakmica.

Nismo igrali prvo kolo protiv Orlova, ali nije u pitanju da mi nismo htjeli igrati. Propozicije ne poznaju to da nekome možeš da braniš da igra zbog duga. Ne možeš utakmicu registrovati službenim rezultatom 20:0, a ti si odgodio utakmicu. Nisam je ja odbio igrati, nego neko drugi ne dozvoljava”, tvrdi Čovičković.

brane covickoviczkkmladikrajisnik
KOMENTARI

KOMENTARI