Sport Centar

Najstariji fudbaler Premijer lige BiH: Saigrači me zovu deda, ali ne ljutim se

Odlično se slažem sa ovom omladinom, iako sam od pojedinaca stariji po 20 i više godina. U šali me zovu deda, a ja se ne ljutim jer je i meni lijepo sa njima.

Najstariji fudbaler Premijer lige BiH: Saigrači me zovu deda, ali ne ljutim se
FOTO: Ristić: Krunić je insistirao da ostanem (Foto: FK Leotar)

Odlično se slažem sa ovom omladinom, iako sam od pojedinaca stariji po 20 i više godina. U šali me zovu deda, a ja se ne ljutim jer je i meni lijepo sa njima.

Rekao je to u razgovoru za Glas Srpske iskusni fudbaler Leotara Dragan Ristić. Špic Trebinjaca ujedno je i najstariji igrač Premijer lige, ali mu ni činjenica da ima punih 39 godina i pet mjeseci ne smeta da na terenu bude vođa izuzetno mlade ekipe. Koliko je Ristić cijenjen i kod protivničkih navijača najbolje govori scena sa banjalučkog Gradskog stadiona, kada ga je sa terena, prilikom izmjene, ispratio gromoglasan aplauz domaćih ljubitelja fudbala. I to nakon što je dao veliki doprinos da njegov tim sačuva početnih 0:0.

To je stvarno veliki doživljaj i teško ga je opisati. Banjalučka publika odlično poznaje i voli fudbal, a razlog za aplauz leži u tome što su prepoznali moju poštenu i korektnu igru. Iako sam u godinama i iako sam tokom duge karijere doživio mnogo toga, taj detalj mi zaista nogo mi znači”, naglasio je Ristić.

Trebinjci su, nakon startne pobjede na gostovanju u Bijeljini i u Banjaluci ostali neporaženi pa se može reći da predstavljaju najprijatnije iznenađenje na startu nove sezone.

Protiv šampiona države i remi na njegovom terenu je ravan pobjedi. Možda smo mogli i više, ali i Borac je imao svoje šanse, tako da je remi, po mom mišljenju, najrealniji ishod. Jedino da je možda bilo golova, jer bi tada cjelokupan utisak bio mnogo bolji”, rekao je Ristić.

Interesantno da je Ristić u nekoliko navrata najavljivao kraj karijere, ali se uvijek predomišljao. Ovo mu je već deveta uzastopna sezona u dresu Leotara.

“Odlučio sam da je dosta onda kada je Leotar bio u Drugoj ligi RS i nije me bilo dva mjeseca. Tada se u klub vratio Oleg Ćurić, došla je i nova uprava pa sam odlučio da se aktiviram i pokušam da pomognem ekipi. Tako je bilo i sada, nakon što smo osvojili Kup RS rekao sam “dosta”, ali je onda Branislav Krunić insistirao da ostanem da bih na terenu bio neka njegova produžena ruka”, pojasnio je iskusni fudbaler.

U klubu jedva čekaju četvrto kolo kada će, u meču sa Tuzla sitijem, prvi put ove sezone zaigrati pred svojim navijačima.

“Vjerujem da će Police biti pune, ali i da nećemo razočarati naše simpatizere. Još ukoliko narednog vikenda ostvarimo dobar rezultat protiv Slobode, neće im trebati bolja pozivnica”, zaključio je Ristić.

dragan risticfkleotar
KOMENTARI

KOMENTARI