Sport Centar

Najprijatnije iznenađenje Druge lige RS: Igrači za svaki osvojeni bod dobiju po 10 KM

Fudbaleri Omarske najprijatnije su iznenađenje zapadne grupe Druge lige RS.

Najprijatnije iznenađenje Druge lige RS: Igrači za svaki osvojeni bod dobiju po 10 KM

Fudbaleri Omarske najprijatnije su iznenađenje zapadne grupe Druge lige RS.

Ekipa koju predvodi Milenko Vuleta na zimsku pauzu otići će kao jesenji šampion, obzirom da nakon 12 kola ima pet bodova više od drugoplasiranog Čelinca. Omarska je u prva dva kola zabilježila polovičan učinak (trijumf nad Laktašima 4:1 i poraz u Brodu od Poleta 5:4), poslije čega je krenula sjajna serija, obzirom da je od mogućih 30 bodova osvojeno 26.

A klupski kuriozitet, prenosi dnevni list Glas Srpsk”, jesu “primanja” fudbalera Omarske, koji su, vrijedi istaći, amateri.

Naime, prema pisanju ovog lista, klupsko rukovodstvo je pred start sezone donijelo odluku da svaki igrač po osvojenom bodu dobije – po deset konvertibilnih maraka, što znači da su svi fudbaleri od početka takmičenja do danas prihodovali po 290 KM.

“Pred početak sezone na sastanku sam igračima rekao da imamo ekipu, koja je sposobna da se bori za sam vrh, ali i da se neke stvari treba posložiti. Naša prednost je što se svi zajedno dobro poznajemo, praktično živimo jedni za druge i nema nikakvih nesuglasica oko tima. Jednostavno u svakoj utakmici igraju oni igrači, koji su u tom trenutku najspremniji i prilikom izbora startne postave nema nikakve ljutnje”, rekao je trener Vuleta, koji je na čelu ekipe od 2011. godine.

Važno je, svakako, istaći da Omarska ne bi imala infrastukturnih briga ukoliko bi izborila nastup u prvoligaškom društvu.

“Pred početak ove sezone još smo ‘utegli’ teren, sanirali svlačionice, pri kraju smo i da završimo ogradu, tako da sa te strane nema nikakvih problema da igram u višem rangu. Jedini problem su finansije jer smo uglavnom naslonjeni na pomoć lokalnih privrednika i nekoliko ljudi iz ovog kraja koji žive i rade u inostranstvu. Tu prije svega mislim na Željka Buvača i Vladicu Lemića, koji su uvijek uz klub. U toku je procedura da Omarska postane opština i ako bi se to desilo sigurno bi bilo mnogo lakše riješiti pitanje finansija”, istakao je Vuleta.

Omarska je u dosadašnjih 12 kola postigla 37 golova, a sa 14 pogodaka prednjači Branko Rosić, koji je ujedno i vodeći strijelac takmičenja.

fk omarska
KOMENTARI

KOMENTARI