Sport Centar

Najbolji strijelac Širokog Brijega prešao u Poljsku: Na Pecari su mi omogućili ostvarenje sna

NK Široki Brijeg službeno je potvrdio prelazak 22-godišnjeg napadača Stipe Jurića u redove poljskog drugoligaša LKS Lodz, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Najbolji strijelac Širokog Brijega prešao u Poljsku: Na Pecari su mi omogućili ostvarenje sna
FOTO: Jabuka.tv

NK Široki Brijeg službeno je potvrdio prelazak 22-godišnjeg napadača Stipe Jurića u redove poljskog drugoligaša LKS Lodz, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Stipe Jurić je izdanak Škole fudbala NK Široki Brijeg. Na Pecaru je stigao kao 15-godišnjak iz redova HNK Tomislav – Tomislavgrad iz rodnog grada u kojem je napravio prve fudbalske korake.

Profesionalni ugovor sa Širokim Brijegom potpisao je u junu 2017. godine. Ukupno je upisao 89 nastupa i postigao 19 pogodaka u svim takmičenjima, a prošlu je sezonu okončao kao najefikasniji igrač “Plavo-bijelih” s 10 pogodaka u svim takmičenjima.

Od kluba, Uprave, navijača i grada oprostio se vrlo emotivnom porukom u kojoj mu je, kako je i sam rekao na odlasku s Pecare, bilo teško staviti sedam prekrasnih godina provedenih u Širokom Brijegu.

„Ovdje sam došao kao mladić u potrazi za ostvarenjem svoga najvećeg sna. Želio sam postati profesionalni igrač i to mi je Široki Brijeg omogućio. Svjestan sam kako je bilo i uspona i padova u proteklom razdoblju, ali odlazim pamteći samo najljepše i savršene trenutke. Za mene je upravo prošla sezona i način na koji smo izborili Evropu najljepši trenutak karijere. Posebno ću pamtiti posljednju utakmicu na Pecari i proslavu gola pred navijačima. To zauvijek ostaje urezano u mome srcu“, rekao je Stipe Jurić i dojučerašnjim saigračima uputio zahvalu i zaželio uspjeh u predstojećoj sezoni.

„Želim se zahvaliti svim ljudima u klubu, kuharicama, ekonomima, svim trenerima, ali posebno svojim suigračima bez kojih moj prelazak u LKS Lodz ne bi bio moguć. Želim im mnogo sreće i uspjeha u sljedećoj sezoni, kako u vuropi, tako i u Premijer ligi BiH“, dodao je Jurić.

Na kraju je poručio kako će Široki Brijeg uvijek ostati njegov grad u koji će se rado vraćati i u kojem je upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao brojna prijateljstva.

„Široki Brijeg će zauvijek u meni imati vatrenog navijača i pratit ću svaku njegovu utakmicu. Samo Široki! Samo jedno ime Široki!“, poručio je.

“Našem Stipi zahvaljujemo na prekrasnih sedam godina i na svim golovima i svim nastupima u kojima je uvijek davao sebe za ovaj klub i grad te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere”, saopštili su iz NK Široki Brijeg.

lks lodznksirokibrijegstipe juric
KOMENTARI