Sport Centar

Najavljen turnir “Josip Katalinski Škija”, Luki Menalu uručena specijalna nagrada

U sarajevskom hotelu Delminium održana je konferencija za medije povodom šestog izdanja memorijalnog turnira 'Josip Katalinski Škija'.

Najavljen turnir “Josip Katalinski Škija”, Luki Menalu uručena specijalna nagrada

U sarajevskom hotelu Delminium održana je konferencija za medije povodom šestog izdanja memorijalnog turnira ‘Josip Katalinski Škija’.

“Drago mi je da se šesti put vidimo na turniru. Još mi je draže što imamo preko 1000 djece na turniru i to me raduje. Hvala svima na saradnji i lijepom druženju i sjećanju”, rekla je Jasna Katalinski.

Nakon toga uručena je specijalna nagrada Luki Menalu, ambasadoru turnira.

“Iznimna mi je čast biti ambasador turnira koji nosi naziv legende Bh. Fudbala. Želim najviše sreće svojoj Čapljini, ali i svoj djeci”, rekao je Menalo.

Direktor turnira Tomislav Barić ističe da je čast organizovati ovako veliki turnir šesti put u nizu.

“Kao direktor turnira, uložili smo puno napora, kako bi turnir spadao među najbolje u državi. Ostalo nam je da čuvamo tradiciju skije i djecu učimo da idu pravim putem. Omladinac je od svog osnivanja dao velike igrače, poput Marija Stanića. Učestvuje 40 ekipa, preko 1000 dječaka iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore”.

Za kraj, medijima se obratio i Miladin Vidaković, nekadašnji saigrač Katalinskog.

“Omladinac je klub koji zaslužuje velika priznanja, ako ništa zbog osnivanja akademije koja nosi ime Što. Ilidža nikada neće imati više takvo ime kao što je on bio. Mi smo zajedno u Igmanu igrali, a mojom srećom družili smo se obavljajući zajedničke funkcije. Iznad svega, bio je kvalitetan čovjek. Osim što je bio talentovaniji, bio je skromniji i ambiciozniji. Nikad nas ilidžance nije zaboravio, kad je već bio ime”, rekao je Vidaković.

Turnir u organizaciji NK Omladinac igra se na terenima u Doglodima i Vogošći, a igrat će se 9. I 10. Juna. Osim Menala, ambasadori su i Zajko Zeba i Mario Dodig.

memorijalni turnir josip katalinski skija
KOMENTARI

KOMENTARI