Sport Centar

Prva liga FBiH: Olimpik dočekuje Čapljinu, zanimljivi mečevi u Banovićima i Tešnju

U subotu i nedjelju 31. avgusta i 1. septembra na programu su utakmice 4. kola Prve lige FBiH, pet utakmica se igra u subotu, a tri u nedjelju .

Prva liga FBiH:  Olimpik dočekuje Čapljinu, zanimljivi mečevi u Banovićima i Tešnju

U subotu i nedjelju 31. avgusta i 1. septembra na programu su utakmice 4. kola Prve lige FBiH, pet utakmica se igra u subotu, a tri u nedjelju .

Jedina maksimalna ekipa nakon odigrana tri kola je sarajevski Olimpik, lider na tabeli, sa dvije gostujuće pobjede. I u ovom kolu Vukovi sa Otoke su veliki favoriti na domaćem ternu u duelu sa ekipom Čapljine .

U Banovićima se sastaju bivši članovi elite bh. fudbala, domaća Budućnost i Zvijezda iz Gradačca koja ” puše ” za vratom Olimpiku . Domaćin su pri samom dnu prvoligaške tabele, bez pobjede, sa samo dva boda i imat će sigurno veliki motiv da ostvare prvu pobjedu, ali fudbaleri Zvijezde su već dokazali da su jedan od glavnih favorita za prvaka, imali su dva teška gostovanja, osvojili četiri boda. To će igurno biti tvrda, teška utakmica puna neizvjesnosti koja je povjerena, naravno iskusnom Mirzi Kazlagiću koji će sa Tuzlacima, Mirzom Čejvanovićem i Elmirom Trgovčevićem dati svoj doprinos ovoj veoma važnoj utakmicu, koju će kontrolisati, Goraždanin, Nermin Paradžik .

Devetoplasirani kakanjski Rudar nakon prve ovosezonske pobjede u gostima u Hadžićima ugostit će bivšeg premijerligaša ekipu Metalleghe BSI koji ima isti broj bodova kao domaćin. Domaćini će nastojati da pobjedom potvrde pobjedu u prošlom kolu, ali će se pitati i gosti iz Jajca.

Fenjeraš Bratstvo koji je jedini bez boda će ugostiti ekipu Goražda koja je na trećem mjestu, 7 bodova, ova utakmica za pulene trenera Nikole Nikića je od izuzetnog značaja, jer igra im samo pobjeda.

Fudbaleri Orašja su bili jedan od kandidata za mjesto koje vodi u BH Telecom Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali su oraški Labudovi razočarali, nalaze se pri samom dnu prvoligaške tabele, a domaći rival im je bivši premijerligaš Travnik. Domaći imaju samo jedan cilj, pobjeda, ali u ovoj ligi, što je dokazano, sve je moguće.

Nedjelja, 1. septembar donosi tri preostale utakmice, u jednom od derbija kola u Tešnju domaći TOŠK će ugostiti bihaćko Jedinstvo, koje nije startovalo kako su očekivali u ovom klubu. To sigurno ne interesuje Tešnjake koji očekuju treču ovosezonsku pobjedu. Glavni arbitar je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomagat će mu Goraždanin, Mirza Čehaja i Sarajlija, Mirza Tičić, dok je četvrti sudija, Jakov Tabak iz Tomislavgrada .

U Gabeli četvreoplasirani GOŠK ne bi trebao imati problema sa Igmanom iz Konjica, ali i Konjičani nakon kiksa u prošlom kolu u Konjicu protiv Olimpika imaju pravo da se nadaju povoljnom rezultatu, dok je Radnik iz Hadžića ponovo domaćin poslije visokog poraza od ekipe kakanjskog Rudara, nema oravo na kiks protiv Slavena iz Živinica .

Subota, 31. avgust u 16:30 sati,

Sarajevo : FK Olimpik – HNK Čapljina, glavni sudija: Haris Haklić (Sanski Most).

Kakanj : FK Rudar – NK Metalleghe BSI, Sanel Silić (Cazin).

Banovići : FK Budućnost – NK Zvijezda , Mirza Kazlagić (Cazin).

Orašje : HNK Orašje – NK Travnik , Dario Karačić (Čitluk).

Gračanica : NK Bratstvo – FK Goražde , Emir Spahalić (Mostar).

Nedjelja, 01. septembar u 16:30 sati,

Hadžići: FK Radnik – NK Slaven , Antoni Bandić (Grude).

Gabela : NK GOŠK – FK Igman , Semir Sarajkić (Sarajevo).

Tešanj : NK TOŠK – NK Jedinstvo , Kenan Bajraktarević (Orašje).

buducnost banovicifkolimpiktoskzvijezda gradačac
KOMENTARI

KOMENTARI