Sport Centar

Nadal konačno trenirao: Slijedim određeni plan s jasnim ciljevima koje vam ne mogu otkriti

Rafael Nadal dobio je danas lijepo i neobično priznanje - postao je počasni građanin Sant Ljorens de Kardasara, gradića koji je 2018. godine bio suočen sa ogromnim poplavama.

Nadal konačno trenirao: Slijedim određeni plan s jasnim ciljevima koje vam ne mogu otkriti

Rafael Nadal dobio je danas lijepo i neobično priznanje – postao je počasni građanin Sant Ljorens de Kardasara, gradića koji je 2018. godine bio suočen sa ogromnim poplavama.

Nadal je učestvovao u saniranju posljedica poplava i pomagao stanovništu, koje je preživjelo teške, a i tragične trenutke.

Nakon svečanosti, govorio je o sadašnjosti i budućnosti. Danas je odradio i prvi trening nakon operaije stopala, a nije iznio ohrabrujuće procjene pošto ne zna kad će opet moći igrati tenis.

“Želim da se oporavim od povrede, a ne znam kada ću ponovo moći da igram”, rekao je Nadal, koji je ove godine morao da odustane od Olimpijskih igara u Tokiju i nekoliko turnira, uključujući Wimbledon i US Open.

Puno radim svaki dan, slijedim određeni plan sa vrlo jasnim ciljevima”, odgovorio je slavni teniser na pitanje o svom procesu oporavka.

“Neću reći koji su to ciljevi jer postoje stvari koje ne mogu kontrolisati sto posto. Vjerujem da će stvari ići pozitivnim tokom”, dodao je Rafa.

Nadal je nedavno operisao stopalo kako bi još jednom zaliječio hroničnu povredu, koja ga muči godinama.

“Radim puno svaki dan da bih prvo pokušao da se oporavim, i drugo, kad se oporavim, da budem spreman da se vratim na teren u punom kapacitetu”, ponovio je osvajač 20 Grand slam titula, po čemu je izjednačen sa Rogerom Federerom i Novakom Đokovićem.

rafael nadal
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz