Sport Centar

Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom judo prvenstvu za kadete

U Budvi i Crnoj Gori održano je Balkansko judo prvenstvo za kadete. Učestvovali su predstavnici deset zemalja koje su u sklopu Balkanske Džudo asocijacije - Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija.

Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom judo prvenstvu za kadete

U Budvi i Crnoj Gori održano je Balkansko judo prvenstvo za kadete. Učestvovali su predstavnici deset zemalja koje su u sklopu Balkanske Džudo asocijacije – Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija.

Reprenzetativac Mustafa Hebib i Karim Hebib predsjednik ON1 kluba i trener mladog takmičara bili su predstavnici kluba koji su u sklopu reprenzetacije BiH učestvovali na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

U kategoriji do 73 kg Mustafa Hebib je na Balkanskom prvenstvu osvoji bronzanu medalju, i nakon osvojenog naslova državnog prvaka Bosne i Hercegovine u ovoj godini na najbolji način potvrdio kvalitet i reprenzetativni status.

“ON1 Judo klub nastavlja sa svojim aktivnostima, sistemom rada te sprovođenjem plana i programa za ovu godinu. Nakon uspjeha na turnirima u zemlji i inostranstvu,te uspjeha na Federalnom prvenstvu gdje je ON1 klub bio najuspješniji klub po broju osvojenih medalja, a zatim osvojenom naslovu najuspješnije ženske ekipe Bosne i Hercegovine u kategoriji takmičarki do 15 godina, uz to osvojen je i naslov treće najuspješnije muške kadetske ekipe 2019 u Bosni i Hercegovini, osvojeno je i više pojedinačnih naslova prvaka države, te srebrenih i bronzanih odličja sa Državnih prvenstava Bosne i Hercegovine u 2019 godini u više uzrasnih kategorija.Već ranije osvojena je i Balkanska medalja u Skoplju ove godine te ova Balkanska bronza najbolji su odgovor na sve.

U radu i razvoju kluba te postizanju sportskih uspjeha svoj značajan doprinos daje uprava kluba ispred koje je direktor Adnan Hadžić.
Resorna ministarstva za sport MCP BiH, i Ministarstvo kulture i sporta KS, prijatelji i sponzori prate naš rad i doprinose unapređenju i razvoju kluba a time i doprinose jačanju bosanskohercegovačke Džudo reprenzetacije i razvoju sporta u općem”, saopšteno je iz ON1 Judo kluba.

judo klub on1mustafa hebib
KOMENTARI