Sport Centar

Mušija: Zatečen sam najavom ostavke Šolbića, računamo i dalje na dolazak Šabanovića iz Sarajeva

Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ne krije da je iznenađen najavom ostavke Fahrudina Šolbića.

Mušija: Zatečen sam najavom ostavke Šolbića, računamo i dalje na dolazak Šabanovića iz Sarajeva

Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ne krije da je iznenađen najavom ostavke Fahrudina Šolbića.

Podsjetimo, dosadašnji šef stručnog štaba ovog premijerligaša nakon visokog poraza od Borca u Banjoj Luci (6:0) poručio je kako podnosi ostavku na svoju trenutnu funkciju:

“Ovim putem bih želio da dam ostavku, jer izuzetno je teško raditi u ovoj situaciji, pogotovo sa ovako mladom ekipom. To je moja konačna odluka”, izjavio je, između ostalog, Šolbić.

Mušija ističe kako zasad ovim povodom još nije obavio razgovor sa trenerom.

“Moram priznati da sam zatečen. Malo je i nekorektno to reći tako u medijima, pred kamerama, prije nekog prethodnog razgovora sa ostalim ljudima iz kluba. Namjerno nisam ni inicirao dosad neku komunikaciju sa Šolbićem, mislim da je bolje sačekati da se slegnu stvari. U krajnjem slučaju, ako on zaista odluči otići, alternativa je naš Elvedin Beganović, pomoćnik u stručnom štabu koji ima A licencu i koji može voditi ekipu”, ističe Mušija u izjavi za SCsport.

Naglašava kako ekipi ništa ne zamjera nakon debakla u Banjoj Luci.

“Mi na te bodove ionako nismo računali, s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo. Dok su drugi trenirali, naši igrači su ležali po bolnicama jer je pola tima bilo zaraženo. Nismo u takmičarskoj formi i to se vidjelo protiv Borca. Rezultat možda jeste previsok, ali to u konačnici ne igra nikakvu ulogu u ligi u kojoj se naprije gleda međusobni omjer, a u kojoj ćemo se mi vjerovatno boriti za opstanak. Svjestan sam da će trebati vremena da ova mlada ekipa uđe u optimalnu formu, vjerujem da će doći bolje igre”, kaže predsjednik FK Mladost.

Klub iz Doboja kod Kaknja, kako otkriva, još nije zaključio listu pojačanja.

“Nama ni sad nisu mogli igrati neki novi fudbaleri jer nisu još stekli pravo nastupa u Premijer ligi BiH. Sigurno je da ćemo dovesti još jednog golmana, a moguće još par imena. Trebao nam je doći i Halid Šabanović, sa Sarajevom je dogovorena razmjena u sklopu transfera Matthiasa Fanima, ali on se povrijedio i neizvjesno je koliko će pauzirati. Nismo ga otpisali, sačekat ćemo da vidimo koliko bi njegov oporavak trebao trajati, to je odličan mladi bek koji bi nam svakako dobro došao”, konstatuje Mensur Mušija.

fahrudin solbicfkmladostdkfksarajevohalid sabanovicmensur musija
KOMENTARI

KOMENTARI