Sport Centar

Mušija: Premijer ligu možemo proglasiti završenom, svako je odigrao sa svakim dva meča

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj, Mensur Mušija, poručio je da bi se Premijer liga trebala okončati i objasnio svoje stavove.

Mušija: Premijer ligu možemo proglasiti završenom, svako je odigrao sa svakim dva meča
FOTO: Kakanjlive

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj, Mensur Mušija, poručio je da bi se Premijer liga trebala okončati i objasnio svoje stavove.

Mušija smatra da niko ne bi bio oštećen da se prvenstvo proglasi završenim i rezultati dosadašnjeg dijela sezone prihvate kao važeći.

Svoje mišljenje otkrio je u razgovoru za Federalnu TV u informativnoj emisiji u kojoj se javio.

“Mislim da imamo situaciju u kojoj su svi timovi odigrali sa svima po dvije utakmice, kući i na strani. Tako niko nije oštećen i možemo proglasiti prvenstvo završenim. Ne možemo mi preuzeti na sebe odgovornost da rizikujemo nečije živote i zdravlje”, rekao je Mušija.

Podsjetimo, u trenutku prekida Premijer lige Mladost je bila na 10. mjestu sa svega jednim bodom iznad zone koja vodi ka ispadanju u niži rang.

fkmladostdkmensur musija
KOMENTARI

KOMENTARI

gost
Gost

kako je ovo ofirno par istih klubova klimavih pozicija jedno te isto ponavljaju ko papagaji..fudbaleri ako pristanu na to da se ne bave fudbalom do septembra ili oktobra većina njih može komotno da potraži drugu profesiju..recimo proizvodnja i izvoz malina

Gost
Gost

Ugrozeni zivoti ? Spasavajte se ljudi !! Bjezite u kafice, teretane, nocne klubove, kladionice,trzne centre…. Bjezite i spasite se, jer ako odete na fudbalske terene i odigrate utakmicu za 35 dana, ugrozicete zivote mnogi. Da nije zalosno, mozda bi bilo smjesno.
P.S. Savez u saradnji sa min. Zdravlja da donese odluku nastavlja li se PL ili ne.

nmhz
Gost

Napokon neko realno da kaze sto se tice fudbala u nasoj zemlji. Kod nas je najcsitije prvenstvo, završen regularni dio prvenstva i svako odigrao sa svakim i kuci na strani. S obzirom da se nisu stekli uslovi za igranje doigravanja niti ce iko moci da pruzme odgovornost i kaze da se igra, jednostavno proglasiti šapmiona i cestitati mu za titulu ostvarenu iskljucivo na zelenom terenu. LP

RA\'81
Gost

Da se završi sezona odma zato što nisu u zoni ispadanja…. Ako se nastavi prvenstvo mogli bi u federaciju,čudo ste.

Koeljo Alhemić
Gost

Slažem se, čovjek razborito govori… situacija jasna i na vrhu i u dnu tabele, svi odigrali sa svima dvije utakmice… Saraj'vo šampion!

ubipitar
Gost

Jest al u kurcu sampion moze biti samo smpion uz pomoc dzemidzica i begica i pitara u savezu koji su da se prekine i dodjeli pehar sarajevu e nece moci bagro lopovska jbo vamn begic i dzemidzic sve udbasko lopovsko

halo ba?
Gost

Ako je osnovni razlog za prekid sezone (a ima je jos dosta da se odigra) zdravlje naroda i sigurnost, onda slobodno prekinite, ali pod uslovom da se ne proglasi ni prvak i ni pobijednik kupa. Kraj price.

ljoze
Gost

cuj ovog papka iz kaknja on bi da se prekine kad zna da mu ove sezone slijedi druga liga zato bi da prekine stoka seljacka

wpDiscuz