Sport Centar

Mušija: Hiroša smo morali zamijeniti na poluvremenu jer mu je Mujić rekao da će dobiti crveni

Mensur Mušija večeras nosi lice očajnog čovjeka. Čelnik Mladosti smatra da je njegov klub grubo oštećen u utakmici protiv Željezničara na Grbavici.

Mušija: Hiroša smo morali zamijeniti na poluvremenu jer mu je Mujić rekao da će dobiti crveni

Mensur Mušija večeras nosi lice očajnog čovjeka. Čelnik Mladosti smatra da je njegov klub grubo oštećen u utakmici protiv Željezničara na Grbavici.

Podsjetimo, gosti iz Doboja kod Kaknja osvojili su “samo” bod (4:4) iako su vodili s dva gola razlike prije sudijske nadoknade. Prethodno su ostali sa svega devet igrača na travnjaku, jer je sudija Elvis Mujić pokazao crvene kartone Žulju i Sadikuu.

Mušija ne krije da je itekako nezadovoljan potezima arbitra iz Banovića, ali u izjavi za SCsport ipak ističe kako nema namjeru uputiti žalbu.

“Kome da se žalim? Ja sam i prije utakmice upozoravao da će se nešto ovako desiti. Isti sudija žestoko nas je oštetio i protiv Zrinjskog. Njemu će kontrolor napisati da je dobro odradio posao, kao i tada što je napisao. I kome onda da se žalim? Stalno prizivamo neki boljitak u našem fudbalu, a ustvari stalno idemo unazad. Ja taj boljitak očito neću dočekati. Zbog čega bih ostao u fudbalu kad se ovakve stvari dešavaju”, kaže Mušija za SCsport te otkriva frapantan detalj:

“Sudija Mujić, koji je inače sklon provociranju igrača, prišao je našem kapitenu Ameru Hirošu i rekao mu da će dobiti crveni karton. Zbog toga smo ga zamijenili na poluvremenu. Zamislite vi to. Nismo smjeli rizikovati. Vidjeli ste i onaj prvi crveni karton za Žulja, nakon kojeg se raspala cijela utakmica, koja je dotad bila odlična, dopadljiva. Taj čovjek nas je i ranije pravio budalom, evo dovoljno je pomenuti tu utakmicu sa Zrinjskim, svi mogu vidjeti šta se dešavalo. On nema nimalo straha kada tako sudi, iako zna i da ga TV kamere snimaju”, kaže predsjednik FK Mladost.

Ističe i da je cijela ekipa krajnje razočarana ishodom na Grbavici:

“U prvoj postavi je bilo sedam igrača do 21 godine, 11 ukupno u zapisniku. To su djeca. Plakali su u svlačionici nakon ovoga što su doživjeli. Šta da im kažem, kako da ih utješim? Nemaju oni plate kao što imaju igrači u nekim drugim ekipama, ali imaju srce i puno im znači kada dobro odigraju protiv jednog Željezničara. Vi im onda ovako uskratite pobjedu. A evo vam i još jedan podatak – na zadnje četiri utakmice na Grbavici dobili smo šest crvenih kartona. I to je u redu? Čuo sam čak neku priču da je plan da mi ispadnemo iz Premijer lige. Ova ekipa u nekim pravednijim sistemima se ne bi ni borila za opstanak, a sada treba biti žrtva nekih talova”, konstatuje Mensur Mušija.

amer hiroselvis mujicfkmladostdkfkzeljeznicarmensur musija
KOMENTARI

KOMENTARI

Normalan
Gost
Ono je bio karate start, iz skoka na nogu igrača i sreća da mu je nije slomio. Drugi žuti za Sadikua je mogao biti i direktan crveni. Zadnji igrač odbrane igra rukom i ometa igrača Želje u akciji. Penal čist kao suza. Pored svega, nekoliko minuta prije sviranog penala je bio i jedan za Želju koji nije svirao. Igrač Mladosti podignutom rukom blokirao šut Alispahića. Željo oštećen. A ova varalica što daje ove izjave za naslov samo izvrće istinu. Možda mu je sudija rekao da će dobiti crveni ako tako nastavi, što je sasvim legitimno. Da je htio da mu… Čitaj više »
Ugrozena sorta...
Gost
serem ti se na “objektivnost”drkadzijo……skini plave naocale pa pogledaj..Ovaj Mujic bi KOPILE SVOJE PRODO a zna se da je ZeljO HRVATSKI KLUB, klub Bosanskih katolika ako ti je bolje..Mujic zna da su najveci lopovi na Balkanu Latini i on n je njihov igrac i igrac PDA…to znaju CIJELI Banovici..kada je Velez igrao protiv Zrinjskog, otvoreno je sudio za svinjevce…to je djubre i prodata dusa kao i svi njegovi PDAovci!FUJ!Sviranje penala u 95oj MORA PRESTATI.SWadikiu je bio na zmelji kod drugog zutog, penal za Zelju NIJE BIO, jer je lopta NAPUCANA igracu u lakat.Cak je onaj Zeljin majmun trebao dobiti zuti… Čitaj više »
Mali Majmun
Gost

Eto, ti pametan pa nam sve objasnio objektivno.

wpDiscuz