Sport Centar

Musemić pred meč sa Širokim: U zavidnoj smo formi, ali ne smije nas to zavarati

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” odražna je press konferencija uoči sutrašnje derbi utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Sarajevo dočekati Široki Brijeg.

Musemić pred meč sa Širokim: U zavidnoj smo formi, ali ne smije nas to zavarati

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” danas je odražna press konferencija uoči sutrašnje derbi utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Sarajevo dočekati Široki Brijeg.

Prisutnim medijima su se obratili šef stručnog štaba, Husref Musemić, i mladi fudbaler bordo tima, Halid Šabanović.

“Ne interesuje nas u kojem sastavu ce izaći Široki Brijeg. Mi izlazimo da pobijedimo. Pozivam navijače da nam pomognu. Mersudin Ahmetović je upitan, ostali su igrači u redu i konkurisat će za meč”, kazao je Musemić.

Trener Sarajeva dodaje da je bordo tim u zavidnoj formi.

“Ne znam da li su igrači reagovali na moje izjave, ali igramo dobro, što je najvažnije. U zavidnoj smo formi, ali ne smije nas to zavarati, kao ni veliki broj odsutnih igrača u redovima Širokog. Ipak, nemamo pritiska, ne dozvoljavam takvo razmišljanje”, kazao je Musemić.

Strateg bordo tima kaže da je na slatkim mukama kada je sastav u pitanju.

“Atmosfera je dobra, drago mi je da su ovi igrači s klupe odlično reagovali. Mi imamo 24 igrača, nije ni meni nekad lako izabrati tim”, zaključio je trener Sarajeva.

Šabanović smatra da je svaki meč bitan za Sarajeva, pa tako i onaj sutrašnji.

“Svaka nam je utakmica bitna, ušli smo u dobar ritam. Mi uvijek idemo na pobjedu, želimo ostati na prvom mjestu, gdje i pripadamo”, rekao je Šabanović.

Susret Sarajeva i Širokog Brijega igra se sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom od 17.30 sati, a direktno će ga prenostiti Moja TV.

fksarajevohalid sabanovichusref musemicnksiroki brijegpremijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI