Sport Centar

Musemić: Neke stvari ćemo ostaviti za ljeto, s Husićem sam se čuo i dok sam bio u Sarajevu

Ekipa Tuzla Cityja je trenutno na pripremama u hrvatskom Umagu, a jučer je u kontrolnom meču sa ubjedljivih 3:0 savladala slovenački Triglav.

Musemić: Neke stvari ćemo ostaviti za ljeto, s Husićem sam se čuo i dok sam bio u Sarajevu
FOTO: Facebook/FK Tuzla City

Ekipa Tuzla Cityja je trenutno na pripremama u hrvatskom Umagu, a jučer je u kontrolnom meču sa ubjedljivih 3:0 savladala slovenački Triglav.

Od ove zime za kormilom ekipe iz Simin Hana je iskusni i trofejni bh. stručnjak Husref Musemić, koji je naslijedio Nermina Bašića.

Musemić je u intervjuu za zvaničnu stranicu Tuzla Cityja govorio o pripremama, utiscima na novom poslu, borbi za Evropu i odnosu s Azmirom Husićem.

“To je sudbina nas trenera. Nikad se ne zna gdje ćete biti sutra. Došao sam u Tuzlu gdje sam godinu i po bio ranije u Slobodi. Sada sam u Tuzla Cityju i nadam se da ću biti jednako uspješan kao u Slobodi”, istakao je Musemić na početku razgovora.

Naravno, Musemić je iskusan bosanskohercegovački stručnjak koji dugo radi u domaćem prvenstvu, pa sve igrače s kojim sada sarađuje već dosta dobro i poznaje.

“Gledao sam dosta utakmica Tuzla Cityja, poznajem dosta igrača, a kroz ovih dvadesetak dana rada sam ih još upoznao i to mi ne predstavlja problem. Imamo igrački kadar koji imamo i čisto sumnjam da ćemo više išta dovoditi. Mislim da s ovim što imamo možemo do ljeta dobro odraditi. Januarski prelazni rok je skromniji i ne želimo žuriti i pogriješiti. Neke stvari ćem oostaviti za ljeto”, istakao je Musemić te onda komentarisao aktuelne pripreme, koje Tuzla City obavlja u Umagu.

“Malo je vrijeme šareno, što je i normalno za ovo doba godine. Veliko su promjene i to najteže pada igračima. Na to ne utječemo i moramo se prilagoditi”

“Ako ćemo gledati rezultate, onda je to dobro mada tu nema dodira s utakmicama koje su prvenstvene. Možda je utakmica protiv Triglava i prva utakmica koju smo odigrali u fudbalskim uslovima, ostale smo igrali na dosta teškim podlogama za igranje. Ide to na bolje”, dodao je Musemić.

“Ovo je sedma utakmica, što je dovoljno, ako ne i previše, ali želimo dati šansu svima i da steknemo bolji uvid na koga možemo računati. Teško je previše nešto prognozirati i obećavati za nastavak sezone, ali učinit ćemo sve da budemo bolji nego što smo bili. Pokušat ćemo ljetos kad bude bolja ponuda igrača da dovedemo ono što nam je najpotrebnije”, istakao je Musemić nakon meča s Triglavom i pobjede od 3:0.

Tuzla City je sedmoplasirani tim Premijer lige, ali još uvijek gaji evropske ambicije.

“Imamo 42 boda u igri, ali i mogućnost da preko Kupa dođemo do Evrope. Teško je obećati, opet kažem. Dok je teorija u igri, sve je moguće“, kaže Musemić.

U Tuzla Cityju će ponovo sarađivati s Azmirom Husićem.

“To je život. Nikad se ne zna i zato uvijek trebate ostaviti dobar utisak svugdje, imali smo uvijek privatnu komunikaciju i dok sam bio u Sarajevu. Čestitali praznike, razgovarali o zdravlju i tako. Poželio bih da naša saradnja bude uspješna kao i ranije u Slobodi”, rekao je na kraju Musemić.

azmir husichusref musemictuzlacity
KOMENTARI

KOMENTARI