Sport Centar

Musemić: Neka pojedinci uzmu moju statistiku i neka vide šta sam uradio za klub

Nogometaši Sarajeva sinoć su na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali 1:1 portiv GOŠK-a iz Gabele. Taj rezultat se nije dopao dijelu navijača, pa su se u finišu utakmice s tribina čuli povici "Husrefe, odlazi"...

Musemić: Neka pojedinci uzmu moju statistiku i neka vide šta sam uradio za klub

Nogometaši Sarajeva sinoć su na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali 1:1 portiv GOŠK-a iz Gabele. Taj rezultat se nije dopao dijelu navijača, pa su se u finišu utakmice s tribina čuli povici “Husrefe, odlazi”…

Dan nakon susreta razgovarali smo s trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem, koji je u otvorenom razgovoru za Radiosarajevo.ba govorio o novom udaru pojedinaca na njegovu ličnost, trenutnoj situaciji u klubu.

“Pojedinci traže moju ostavku!? Sve je moguće. U našem poslu je sve moguće, jer živimo od nedjelje do nedjelje. I kada sam dva puta odlazim, Husref je s Koševa otišao uzdignute glave. Pa tako mogu i treći put”, počeo je Musemić razgovor za Radiosarajevo.ba, dodajući:

“Šta sam ja to kriv!? Prije nekog vremena sam bio jedan od junaka, a sada me razapinju. Ja sam bar neko ko ima mu.. i to sam pokazao kroz svoj život i karijeru. Da li sam ja to kriv što od pet šansi nismo u stanju zabiti dva gola za pobjedu? Sve sam izmjene na vrijeme napravio. Pokušao sam sve, ali nije išlo”, nastavlja trener Sarajeva.

Navijači traže ostavku, Musemić najavio mogući odlazak s klupe. Onkaže da ne bježi od odgovornosti, ali je ogorčen zbog prozivki s tribina.

“Razumijem ljude koji su ljuti, ali ih pitam ‘jesam li ja to jedini krivac’. Ne bježim od odgovornosti. Da li sam zaslužio da budem taj kojem govore – Husrefe, odlazi. Mislim da nisam. Razumijem da su frustirani. Kao i 25 igrača koje imam, a ne mogu svi igrati, tako i znam da nisam zaslužio ovo, jer sam mnogo radosti donio Sarajevu”, priča Musemić.

On tvrdi da zna da ima ljudi koji to govore i da svi ne mogu biti zadovoljni.

“Neko s tribina ima razlog što mu ne igra neko njegov. Neko ima razlog što me ne voli. Znam i to da me svi ne mogu voljeti, ali nisam zaslužio da me prozivaju s tribina. Neka ti pojedinci uzmu moju statistiku i neka vide šta sam uradio za klub, za moj FK Sarajevo. Neka vide broj pobjeda i poraza i sve će im biti jasno kakav sam trener. Šta sam ja to kriv što ne možemo pobijediti GOŠK. Ne pravdam se ja nikome, niti imam razloga da se bojim, ali sam časno i pošteno radio i uvijek ću raditi najbolje što znam, u najboljem trenutku. Ne bježim od ogovornosti. Bez obzira što mi je srce oštećeno, ja ima jako srce i velika mu…. Ostavio sam traga, zajedno s mojim bratom (Vahidin, op. a.) i mojom familijom. Ako treba da idem, otići ću na dostojanstven način”, kazao je Musemić.

fksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

Neko iz mase
Gost

To si uskoro novi trener Sloge iz Siminog Hana, pardon FK Tuzla City

jaja
Gost

A ti si papak.

Mirzet Jusufagić
Gost

Poštovani Husrefe, drag si mi i cijenim te, ali ovo ne valja. Gošk se mora pobjediti ako imaš aspiracije da se boriš za sam vrh. Zašto ti ekipa nije igrala cijelu utakmicu kao zadnjih 20 minuta. Zato si kriv. Na terenu se daje sve od sebe, a tvoji se kreću kao tetke. Zato si kriv. Promašiti mogu, ali to što ne stisnu od početka to je tvoj problem Husrefe. Pogledaj malo HNL, tu se gine za svaku loptu, tvoji popravljaju frizure i dresove, klasično glumatanje. S takvom nogometnom filozofijom ne možeš ni do Širokog Brijega.

wpDiscuz