Sport Centar

Musemić: Ne znam šta će se desiti s Pavlovićem, ali neće se vraćati među stative Sarajeva

Dok sam živ pamtiću poraz od Atalante, kazao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, koji je proteklih dana detaljno analizirao uzroke najtežeg poraza jednog bh. kluba na međunarodnoj sceni ikad (0:8).

Musemić: Ne znam šta će se desiti s Pavlovićem, ali neće se vraćati među stative Sarajeva

Dok sam živ pamtiću poraz od Atalante, kazao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, koji je proteklih dana detaljno analizirao uzroke najtežeg poraza jednog bh. kluba na međunarodnoj sceni ikad (0:8).

Iako je utakmica s Italijanima samo pokazala surovu realnost bh. sporta u cjelini, ne samo stanja kvaliteta u Sarajevu, Musemić u razgovoru za Nezavisne kaže da se i dalje ne može oteti utisku da je sve moglo završiti blaže da je bilo više koncentracije i discipline u igri njegovih pulena.

“Ne znam hoću li sebi ikada oprostiti taj poraz. Naravno, život ide dalje, ali sam svjestan da će taj poraz ostati upisan i pratiće nas dok smo živi. Bez obzira na to što je Sarajevo dobilo vjerovatno i najtežeg protivnika od svih u drugom prekolu Lige Evrope, bez obzira na to što je Atalanta bila izraziti favorit, mislim da smo morali pokazati više discipline i koncentracije i pokušati barem ublažiti poraz. Pali smo psihički već nakon prvog gola”, smatra Musemić.

S gorčinom se Musemić prisjetio kako se osjećao u trenucima kada su Italijani pred armijom domaćih navijača na Koševu postizali golove kao na traci.

“Nikome od kolega ne bih poželio taj osjeća. Bilo je bolno gledati u semafor pri rezultatu 7:0 za Atalantu i priželjkivati da se što prije utakmica završi. Grozno”, kazao je Musemić.

Ipak, ono što ga je posebno izenadilo i obradovalo je reakcija navijača, koji su često nezadovoljni, nekad možda i bez razloga. Ovoga puta ipak su stali uz svoj klub.

“Iskreno sam bio iznenađen kada sam ih vidio u velikom broju samo četiri dana kasnije na utakmici trećeg kola u Tuzli protiv Slobode. Pokazali su tu veliku ljubav prema klubu, a mi smo im uzvratili pobjedom i na neki način se uspjeli izdići iznad svega”, smatra Musemić.

Ipak, Atalanta je ostavila i posljedice na tim, prvenstveno na golmana Bojana Pavlovića, koji je okarakterisan kao glavni krivac za visok poraz, a pokazivanje srednjeg prsta navijačima samo je ubrzalo njegov završetak karijere u Sarajevu.

“Nakon sukoba s navijačima odlučili smo da ne brani u Tuzli i da ga sankcionišemo. Ne znam kako će se sve okončati s obzirom na to da ima važeći ugovor s klubom, ali neće se vraćati među stative Sarajeva”, potvrdio je Musemić.

Sa domaćim takmičenjima Sarajevo nastavlja narednog vikenda, kada u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH dočekuje GOŠK. Biće to sedmi međusobni susret ova dva tima, a Gabeljani su dva puta slavili na Koševu.

“Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo biti oprezni. Pobijedili su nas prošle godine i 2012. Prava na kiks nemamo. Sezona je duga, teško je prognozirati, a mi želimo na kraju završiti s barem jednim trofejom”, zaključio je Musemić.

bojan pavlovićfksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

enso
Gost

pa vi stvarno niste normalni. Cuj “17000 vecinom domacih navijaca”. Ljudi izbacili na svojoj stranici da je bilo 23800. Novinarstvo na nivou

wpDiscuz