Sport Centar

Musemić: Direktorica Sabrina Buljubašić je digla ruku za moju smjenu, toliko o njoj

Bivši trener FK Sarajevo Husref Musemić, bio je večeras gost u emisiji N1 televizije.

Musemić: Direktorica Sabrina Buljubašić je digla ruku za moju smjenu, toliko o njoj

Bivši trener FK Sarajevo Husref Musemić, bio je večeras gost u emisiji N1 televizije.

S novinarkom Emelom Burdžović razgovarao je i o nedavnom otkazu koji je dobio u bordo klubu.

„Nakon odlaska dobio sam mnogo poruka od bivših igrača. Željeli su zahvaliti na saradnji i poželiti sreću. Pozdravili smo se na kulturan način. Kao što sam i ja njima poželio sreću kada sam odlazio. Možda se ponovo sretnemo negdje, na nekoj utakmici, u gradu“, kazao je Musemić, kojem su podršku dali i bivši igrač FK sarajevo Muhidin Zukić i nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Musemić je zatim rekao da je došao u klub kada je Sarajevo imalo pet od mogućih 15 bodova.

„Treneri su kasnije dolazili i zaticali klub na prvom ili drugom mjestu. To je kao da imate startnu poziciju, pol position u Formuli. Osvojili smo trofeje, promovisali smo mlade. Igrali smo dobro. Prvi smo bili. Mnogo je dobrih stvari. Nedavno sam potpisao novi ugovor na dvije godine. Kada smo razgovarali o produženju Sabrina Buljubašić mi je rekla dok sam prvi da me niko ne može smijeniti. A ona je sada digla ruku za smjenu. Toliko o njoj. Nije otad prošlo ni pet mjeseci“, dodao je Musemić.

Podršku su mu dali navijači Čelika i Tuzla Cityja, koji bi ga voljeli vidjeti na klupi svojih ekipa.

„Sada odmaram, još ću odmoriti. Planiram otputovati na nekoliko dana. Hvala svima koji me žele vidjeti na klupi. Teško je i da ću se nekada vratiti i na klupu Sarajeva“, kazao je, između ostalog, Musemić, dodajući da su male šanse da bude izabran za selektora BiH, te da ne zna ko će biti njegov nasljednik na bordo klupi.

PREMIJER LIGA BIH

fksarajevohusref musemicsabrina buljubasic
KOMENTARI

KOMENTARI

Edoo
Gost

Legendo je li te dosta… dobio si otkaz uz 200 000 km otpremnine. Ispostovan si u svakom smislu sad radis protiv FKS. Sebican si i padas u ocima navijaca kojih je najveci procenat..onih sa razumom i mozgom. Pusti vatrene sa sjevera… Nisi spremio najskuplju ekipu u ligi, mucio se u svakom smislu… sretno.

refa
Gost

lave, jedno pitanje? ko je trenutno jesenji prvak bih? sami od sebe?

Edoo
Gost

Zbog smijesne lige i smijesne konkurencije, Sarajevo.utku kada je smjenjen nio bio prvi nego drugi. Ali sa ovim parama, najplaceniji trener sa najskupljom ekipom lige je trebao da bjezi 10 bodova. Nikakva igra, nikakva spremljenost ekipe (a on je otjerao najboljeg kondicionog) … Husrefe, hvala i doviđenja .. Ovo kukanje po medijima je pokazalo da je otkaz bio pravi izbor.

edddd
Gost

Ja stvarno ne razumijem sta covjek hoce. Po medijima se ocituje vec toliko puta vise, nego tokom citavog mandata kad su mediji trazili da se Husref ocituje povodom nekih pitanja. I njemu nije FKS u interesu nego samo on.

Vatreni sa sjevera
Gost

A da se ti prijavis za trenera posto vidimo po prici da si kvalifikovan

Komentar
Gost

Korektan komentar skroz.

wpDiscuz