Sport Centar

Musemić: Da sam ja birao, sigurno ne bih izabrao Sarajevo!

Musemić: Da sam ja birao, sigurno ne bih izabrao Sarajevo!

“Da sam ja birao, sigurno ne bih izabrao Sarajevo! Bilo je tu još jakih, ali i slabijih timova, no nakon Čelika očigledno je da nas žrijeb ne mazi ove godine. Ipak, svjesni smo šta nas čeka narednih mjesec dana”.

Šef struke Crveno  crnih smatra da se bordo timom ne treba baviti sada, jer pred ekipom su veliki izazovi prije sraza sa aktualnim prvakom BiH.

“Mi prije utakmice sa Sarajevom imamo dva teška prvenstvena meča. Tek poslije njih ćemo se baviti Sarajevom. Pred nama je mnogo posla i u kratkom periodu ćemo odigrati puno utakmica. Biće tu u martu i teških terena, svega…Dolazi “Dan D” kada će igrači pokazati šta i koliko znaju. Predsjednik nam je obezbijedio vrhunske pripreme, mi u stručnom štabu smo učinili sve da ih najbolje pripremimo, a vrlo brzo će doći vrijeme kada će naši igrači pokazati koliko su se pripremili. U kakvom su mentalnom i fizičkom stanju”, zaključuje Musemić koji sutra izvodi tim u generalci protiv Dinama iz Minska. Posljednji test u Turskoj, protiv izuzetno jakog protivnika.

“Nećemo puno mijenjati. Planiram napraviti četiri, eventualno pet izmjena. Atmosfera u ekipi je dobra, Ordagić je počeo pomalo trenirati sa ekipom i mislim da smo u Antaliji napravili dobar posao. Uskoro se vraćamo kući gdje ćemo se osvježiti i odmoriti pred utakmicu sa Borcem”, kaže šef struke Crveno- crnih.

Utakmica protiv Dinama Minsk igra se sutra (19. februar) sa početkom od 16 sati.

(fksloboda.ba)

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI