Sport Centar

Musemić: Ukoliko se prvenstvo nastavi, Sarajevo će najlakše podnijeti zgusnuti ritam utakmica

Ja sam za to da se prvenstvo nastavi, a UEFA treba da kaže da igraju svi ili ne igra niko, poručio je Husref Musemić, bivši trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Musemić: Ukoliko se prvenstvo nastavi, Sarajevo će najlakše podnijeti zgusnuti ritam utakmica

Ja sam za to da se prvenstvo nastavi, a UEFA treba da kaže da igraju svi ili ne igra niko, poručio je Husref Musemić, bivši trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Najtrofejniji stručnjak tima sa Koševa, koji je krajem jeseni smijenjen sa funkcije šefa stručnog štaba, smatra da Sarajevo i ako se nastavi sezona ima najbolje šanse za trofej, ne samo zbog trenutne liderske pozicije u Premijer ligi BiH, nego i zbog dužine klupe.

“Nema veze ko je sada prvi. Ako se može i ako uslovi dozvoljavaju, po mom mišljenju bi najpoštenije bilo da se prvenstvo nastavi. Ko će biti prvi na kraju, ja ne znam. Ne tvrdim da će Sarajevo ostati prvo, iako ima najveće šanse. Ako bi se nastavilo prvenstvo, ako bi se igralo u ovom zgusnutom ritmu kako se planira, Sarajevo ima najveći fond igrača i logično je da bi to najlakše moglo podnijeti, jer bi mnogi igrači popadali nakon drugog-trećeg kola. To je realnost, jer ljudi nisu trenirali po dva-tri mjeseca”, govori Musemić u razgovoru za Nezavisne novine.

UEFA je savezima dala rok do 25. maja da se izjasne mogu li nastaviti ili ne. To je već sada izazvalo dosta konfuzije. Nekoliko liga najavilo je nastavak krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, te isto tako u nekoliko zemalja je sezona zaključena s postojećim stanjem.

“Jedan savez kaže – nastaviće, drugi kaže da neće. Ja mislim da UEFA treba da kaže da igraju svi ili ne igra niko, ili da onaj ko ne igra ne može u Evropu. UEFA je ta koja je trebalo da presudi. Ako su krovna evropska fudbalska asocijacija, ako mogu da kažu da ko ima licencu – može u Evropu, ko nema – ne može, tako treba i po ovom pitanju da zauzmu stav”, smatra Musemić i dodaje:

“Ne ulazim u medicinske stvari i ne znam sa zdravstvene strane može li. Pričam isključivo iz sportskog segmenta, jer su igrači poželjeli da igraju. Sigurno je da će pauza ostaviti traga na njih, dolazi i ljeto, vrućine i sve je pod upitnikom. Onda poslije toga bi odmah išao nastavak nove sezone, a to je jak i ubitačan tempo”.

Sa Sarajevom je u trenerskoj karijeri podigao dva puta trofej Kupa i Premijer lige BiH. Njegov nasljednik u aktuelnoj sezoni Vinko Marinović vodio je tim tek u tri meča, pa su česti komentari navijača na društvenim mrežama da ako se sezona i prekine treba Musemića zvati na proslavu kao najzaslužnijeg.

“Ma nema to veze. Ja sam radio koliko sam radio. Klub ima pravo da te smijeni, makar i Ligu prvaka osvojio. To je poslovna odluka, a koliko je realna, o tom-potom. To je davno prošlo vrijeme, to je za mene završen slučaj. Ono što je tačno da nikad nikome, ne samo meni, niko ne može izbrisati što je ostalo iza njega. Nisam ja zaslužio ovo, ali život je to. Bilo je načina da se to radi i dostojanstvenije”, ističe Musemić.

Trenutno je bez angažmana. Početkom proljetnog dijela sezone, nakon smjene Branislava Krunića, mediji su ga povezivali sa klupom Borca. Njegov komentar na navodni kontakt sa Banjalučanima bio je diplomatski i uz osmijeh.

“Ne znam. Nema veze. I kada sam napuštao Sarajevo rekao sam da želim da se malo odmorim, ne znajući tada šta će se dešavati u vezi s koronom. Da li će biti nešto, ne znam. Da sam htio da radim ja sam mogao, ali evo ne bih radio – svakako je korona. Kako god okrenem – ne bih radio”, zaključio je Musemić.

fksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

the user
Gost

Husrefe, syebo si atmosferu u ekipi i izgubio od košpicara dvaput zaredom. Od košpa koji ne bi imali nikakvu šansu da je u ekipi bilo sve normalno. Više nego dovoljno da sam daš ostavku. Prestani cmizdriti po novinama, ostani dostojanstven i vrati se jednog dana kao legenda što i jesi.

Ganzo
Gost
Za the user Eno ga sad 😀 😀 😀 Pa majke vam, šta je sljedeće što će te izmisliti? Sad vam Husref kriv za 8 komada? A kad ste harali i kad ste nas sezonu ranije digli 0-3 na Grbavici, tad vam je sve valjalo, tad je Husref bio marija-terezija? Čuj molim te, glupe i idiotske priče malih pitara: “Od košpa koji ne bi imali nikakvu šansu da je u ekipi bilo sve normalno.” – Bilo je vama sinko sve normalno i Željo vas je natank'o muški i momački. Kako to da ste sve utakmice dobili a samo o Želje… Čitaj više »
Ganzo
Gost

za the user

I još nešto…. Da ste kojim slučajem pobijedili u ova dva derbija, tad bi po vama bilo “SVE UREDU, SVE REGULARNO, ITD”:
Ali pošto vas je gradski i mrski vam rival istamburao do balčaka, svi vam krivi: Husref, atemosfera, pa Zemljina atmosfera, pa zvijezde, zrak, voda, planete se nisu podudarile, krivo je more, itd…
Mlitari i mlitarska demagogija i filozofija, nalik filozoviji onoj dvojici iz fila Glup Gluplji 😀

the user
Gost

Bježi bolan papak, dosadan si ko proljev.

Ganzo
Gost

the user

Čim mlitar nema argumenata, odmah povlačenje ručne i uvrede.

Hhahahahah pravi pitar.. i to onaj klasični 😀

the user
Gost

Rekoh ti seljačiću, skini mi se.

Ganzo
Gost

the user

Slušaj me dobro THE USRO, ima da ti mast vadim i krv pijem kad god vidim da si nešto napis'o 😀

A svakako te dominiram i argumentovano te poklapam 😀

Mehmed
Gost

Prventstvo se ne nastavlja ovu sagu oko prventstva iskljucivo nek ide na dusu Borcu… M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz, a igraci najvise paté.. Ko zna u kakvom ritmu ce se vratit mislim fizicki. Dali ce bit spremni za iduce prventstvo, a na pomolu je…

Ganzo
Gost

Prekid bi navjiše odgovarao Borcu na čelu sa ovim Vicom i našim podstanarima sa Koševa

wpDiscuz