Sport Centar

Musemić: Ako prođemo i Želju to znači da smo zaslužili finale

Musemić: Ako prođemo i Želju to znači da smo zaslužili finale

“Klub koji igra veliki broj utakmica mora da se pripremi i za pobjede i za poraze. Jako teško je zadržati kontinuitet pobjeda. Ipak, bez obzira na ono što se desilo u nedjelju u prvenstvu, mi idemo dalje. Nemamo vremena ni radovati se ni tugovati. Želimo sutra da idemo u finale. Rezultat jeste dostižan, ali imamo snage da zadržimo prednost i prođemo dalje”, objašnjava šef struke Crveno – crnih.

Uoči derbija sa popularnim Plavim Musemić na raspolaganju ima većinu prvotimaca. U kombinacijama za prvih 11 biće i stoper Mehmedagić, a jedini na koga se neće računati je Haurdić koji nema pravo nastupa u Kupu. Već duže vremena odsutni su Škahić i Hamzabegović.

Musemić se dotakao i protivnika iz prijestolnice ustvrdivši da vrlo dobro zna koje su kvalitete Željezničara:

“Sigurno je da su veoma kvalitetna ekipa. Ne ulazim u to kako će se postaviti na Tušnju, ali je sigurno da mi nećemo biti ekipa koja će se samo braniti i čuvati rezultat. Igraćemo kao što znamo. Što se tiče ovog takmičenja, mislim da smo imali najteže protivnike. Ako prođemo i Želju to znači da smo zaslužili finale, a tamo nam je svejedno protiv koga ćemo igrati”, zaključuje Musemić.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se sutra (srijeda, 20. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 19:30 sati.

KOMENTARI

KOMENTARI