Sport Centar

Musemić: Ahmetović će sutra sigurno igrati; Velkoski: Želimo proći u play-off Evropske lige

Fudbalski klub Sarajevo sutra igra revanš susret protiv FK BATE Borisov.

Musemić: Ahmetović će sutra sigurno igrati; Velkoski: Želimo proći u play-off Evropske lige

Fudbalski klub Sarajevo sutra igra revanš susret protiv FK BATE Borisov.

Tim povodom danas je održana press-konferencija uoči susreta, gdje su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba, Husref Musemić i kapiten, Krste Velkoski.

“Imamo negativan rezultat iz prve utakmice gdje ćemo sutra učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo, i nadamo se da ćemo sutra imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko”, izjavio je Musemić.

U prvoj utakmici odigranoj u Zenici na stadionu Bilino polje, BATE Borisov je slavio rezultatom 1:2 golovima Bage i Moukama, dok je strijelac za Sarajevo bio Handžić.

Kapiten Bordo tima Krste Velkoski ističe želju svih igrača da naprave veliki rezultat i domognu se play-offa.

„Znamo da imamo negativan rezultat iz prve utakmice. Nažalost nismo iskoristili svoje šanse koje smo imali tamo, sutra se nadam da ćemo imati malo više koncentracije u završnim situacijama i da ćemo uspjeti postići više golova od protivnika jer smo zbog toga i došli, želimo proći u play-off Evropske lige.”

Utakmica između FK BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak 15. avgusta sa početkom u 19:00h.

(fksarajevo.ba)

Statistika: Sarajevo – BATE

bate borisovfksarajevohusref musemickrste velkoski
KOMENTARI

KOMENTARI