Sport Centar

Murrayu pripao teniski maraton protiv Raonića

Murrayu pripao teniski maraton protiv Raonića

Raonić je uspio slomiti Murrayjev servis u prvom gemu meča, a nakon osvajanja tie-breaka trećeg seta, još ga je samo jedan set dijelio od prvog finala na Grand Slam turnirima, dostignuća koje prije njega u pojedinačnoj konkurenciji nije ostvario nijedan kanadski teniser. Ipak, Raonić i Kanađani ostali su na čekanju zahvaljujući nesalomljivom borbenom duhu Andyja Murrayja.

Osim u prvom gemu meča, Murray nije suparniku dopustio više nijedan break. Drugi teniser svijeta je do prvog breaka u meču stigao u 12. gemu drugog seta, što mu je donijelo izjednačenje u setovima na 1:1. Na drugi break čekao je do sedmog gema četvrtog seta. Kad se obranio od Raonićevih prijetnji spašavajući break-lopte u osmom i desetom gemu te izjednačio stanje u setovima na 2:2, do izražaja je došao njegov kvalitet. Još je dva puta slomio Raonićev servis, odjurio do prednosti 4:0 u odlučujućem setu i nakon četiri sata i dvije minute borbe izborio svoje peto finale u posljednjih sedam nastupa u Melbourne Parku.

Raonić je meč završio sa velikom prednošću u direktnim poenima (72:38), ali je napravio i nebrojeno više neforsiranih pogrešaka (78:28) koje su ga odvele u pogrešnom smjeru, baš kao i povreda ruke u četvrtom setu, zbog koje nije mogao servirati onako efikasno kako je to do tada činio.

Murray će u nedjelju (9.30 sati) igrati u svom devetom finalu na Grand Slam turnirima i boriti se za svoj treći naslov, nakon trijumfa na US Openu 2012. i u Wimbledonu 2013. godine.

Novak Đoković će tražiti put prema šestom naslovu na Australian Openu i 11. Grand Slam trofeju. U međusobnim dvobojima Đoković ima prednost 21:9 ukupno te 6:2 u dvobojima na Grand Slam turnirima.

Murray je tri od četiri finala na Australian Openu izgubio od Đokovića, ali je i dosadašnja dva Grand Slam trofeja osvojio kad mu je suparnik bio srbijanski teniser.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI