Sport Centar

Murray se nakon sedam mjeseci vratio na teniski teren: Bilo je vrlo ohrabrujuće

Nekadašnji svjetski broj 1 i dvostruki olimpijski pobjednik, britanski teniser Andy Murray, rekao je da je ohrabren svojim nastupom na ekzibicijskom turniru "Battle of the Brits", na kojem je u subotnjem polufinalnu poražen od Daniela Evansa sa 1:6, 6:3, 10:8.

Murray se nakon sedam mjeseci vratio na teniski teren: Bilo je vrlo ohrabrujuće

Nekadašnji svjetski broj 1 i dvostruki olimpijski pobjednik, britanski teniser Andy Murray, rekao je da je ohrabren svojim nastupom na ekzibicijskom turniru “Battle of the Brits”, na kojem je u subotnjem polufinalnu poražen od Daniela Evansa sa 1:6, 6:3, 10:8.

Murray je sedam mjeseci izbivao s terena zbog povrede, a posljednji takmičarski meč imao je u novembru 2019.

Murray je odigrao četiri meča u pet dana i ostvario dvije pobjede. Pobijedili su ga Daniel Evans i Kyle Edmund koji će se u nedjelju boriti za naslov.

“Nisam mogao dovoljno dugo držati visok nivo igre”, objasnio je Murray komentašišući polufinalni poraz od Evansa.

“No, igra je tu. Moramo samo više trenirati, pripremiti se i doći ću do konstante. Ono što sam odigrao u pojedinim trenucima je vrlo ohrabrujuće. Samo što u mečevima nisam mogao to činiti dovoljno dugo”, zaključio je Murray koji je u nedjelju trebao igrati meč za treće mjesto protiv Camerona Norrieaja, ali je odustao zbog lakše povrede potkoljenice.

andy murray
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz