Sport Centar

Murphy: Problem za Pochettina je što veliki fudbalski klubovi traže trenere s trofejima

Iako je Mauricio Pochettino vrlo tražena 'roba' među najvećim svjetskim fudbalskim klubovima, nekada odlični fudbaler Danny Murphy smatra da će prioritet imati oni koji osvajaju trofeje.

Murphy: Problem za Pochettina je što veliki fudbalski klubovi traže trenere s trofejima

Iako je Mauricio Pochettino vrlo tražena ‘roba’ među najvećim svjetskim fudbalskim klubovima, nekada odlični fudbaler Danny Murphy smatra da će prioritet imati oni koji osvajaju trofeje.

Pochettino je od prije nekoliko dana slobodan čovjek na tržištu, iako je petogodišnju epizodu u Tottenhamu završio u novembru prošle godine.

Odlični rezultati u posljednjim klubovima donijeli su interesovanje brojnih evropskih velikana, no u kolekciji i dalje nema trofeja.

“Problem je što će oni najveći klubovi očajnički žele uspjeh još jučer. Tottenham je to pokazao kada je doveo Josea Mourinha. Takvi klubovi se odlučuju za trenere koji su dokazani. Isto je tako i sa igračima. Ako želiš da dođeš do uspjeha brzo, potrebni su ti najbolji igrači. Kada je Liverpool doveo Rafu Beniteza 2004. godine, najveća preporuka bila mu je titula u Španiji, a Liverpool je želio titulu. I Tottenham želi pehare, navijači ih žele i oni su doveli Mourinha i platili koliko je trebalo jer on je osvajao pehare gdje god je išao”, pojasnio je Murphy.

danny murphymauricio pochettino
KOMENTARI

KOMENTARI