Sport Centar

MUP HNK: Sudije se samoinicijativno isključile iz kolone sa policijskom pratnjom

Dok u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona tragaju za četvoricom muškaraca i vozilom Golfu 5 sive boje, napadača na glavnog sudiju meča Velež - Borac, Sabriju Topalovića,njegovog pomoćnika Admira Šehovića te supervizora suđenja, Adnana Alispahića, s druge strane, u policiji su izvršili sve provjere i informacije tragom pitanja zbog čega sudijska trojka nije imala njihovu pratnju.

MUP HNK: Sudije se samoinicijativno isključile iz kolone sa policijskom pratnjom

Dok u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona tragaju za četvoricom muškaraca i vozilom Golfu 5 sive boje, napadača na glavnog sudiju meča Velež – Borac, Sabriju Topalovića, njegovog pomoćnika Admira Šehovića te supervizora suđenja, Adnana Alispahića, s druge strane, u policiji su izvršili sve provjere i informacije tragom pitanja zbog čega sudijska trojka nije imala njihovu pratnju.

Kako je potvrđeno za portal Avaza iz MUP-a HNK, nakon svih obavljenih razgovora s načelnicima policijskih uprava Mostar i Konjic te stanica Jablanica i Prozor/Rama utvrđeno je da se sudijska ekipa koja se nalazila u vozilu Mercedes u Jablanici samovoljno isključila iz kolone koja je bila pod policijskom pratnjom.

Autobus s gostujućom ekipom, sudije, delegati Nogometnog saveza su, u skladu s planom osiguranja, imali policijsku pratnju. Pripadnici Policijske uprave Mostar su ih dopratili do mjesta Aleksin Han, gdje su ih preuzeli pripadnici Policijske uprave Konjic. U jednom trenutku su se osobe koje su se nalazile u automobilu Mercedes isključile iz kolone u Jablanici, gdje su zastali na jednoj benzinskoj pumpi. Bez obavijesti policiji o tome samoinicijativno su se odlučili kretati magistralnim putem M-17 od Jablanice prema Sarajevu, dok je autobus uz pratnju policije nastavio put trasom prema Prozor/Rami“, potvrdio je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

U policiji vrše intenzivne provjere s ciljem pronalaska napadača na sudijsku trojku, a u toku je pregled snimaka videonadzora s brojnih objekata od Mostara do mjesta incidenta, tunela Lendava.

fkboracfkvelezmup hnksabrija topalovic
KOMENTARI

KOMENTARI

ZELJKOVIC IZREZIRAO SVE PA I POZAR U TUNELU?!
Gost
ZELJKOVIC IZREZIRAO SVE PA I POZAR U TUNELU?!

NOVI DETALJI ISCURILI!!???DA LI JE SLUCAJ U TUNELU IZREZIRAN OD STRANE NFSBiH?????Na vidjelo izlaze neke “cudne”stvari????Sudije same izasle iz kolone..golf vec bio parkiran unutra…sudije zaustavile auto u tunelu i izasle a tek onda isti demoliran??????sta je ovo sad????SNSD DELEGAT UTAKMICE TOKOM CITAVOG SUSRETA BIO U DIREKTNOJ TELEFONKSOJ VEZI SA ZELJKOVICEM?!Sudija Topalovic po naredjenju delegata nije ni mislio produziti utakmicu?sve izrezirano da bi se zaustavila inicijativa 4R jer je Velez”kolovodja” regularnosti takmicenja??!!

wpDiscuz