Sport Centar

Mulaomerović: Teletović ne ide s nama u Švedsku

Mulaomerović: Teletović ne ide s nama u Švedsku

Prema riječima Mulaomerovića koji je prvi put javno progovorio o situaciji unutar reprezentacije, istakao je kako je “ponašanje Teletovića do sada tolerisano zbog plasmana na Eurobasket”.

Kada je riječ o medijskim natpisima o tome da Teletović nije provodio vrijeme sa ostalim reprezentativcima u zajedničkom hotelu već je odlazio svojevoljno i bez dopuštenja, Mulaomerović je istakao kako je to istina.

“Istina je da nije spavao s nama u hotelu, otišao je privatno. Odlazi je, sve smo to znali i trpili zbog plasmana na Evropsko prvenstvo. Kako ja mogu da utječem na nekog ko dođe i ode iz hotela. U Makedoniji Mirza napusti teren, imali smo razgovor do jutra, ali znajući njegovu veličinu košarkašku, prešli smo preko toga”, naglasio je je Mulaomerović.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sead Bukva izjavio je kako u košarkaškoj reprezentaciji BiH “postoji reda, rada i discipline” aludirajući na Teletovića koji je danas izjavio kako takvih stvari nedostaje u rukovodstvu bh. košarke.

Kada je riječ o sukobu koji se sinoć po završetku utakmice sa Rusijom u Tuzli, Bukva je rekao da će o tome “tek biti govora”.

“Nemojte praviti aferu, kao novinari. Kada završe kvalifikacije, napravit ćemo analizu svega što se desilo. Neću zauzeti nijednu stranu, ne preferiram ni Musu ni Teletovića, to su dvije veličine”, rekao je Bukva.

Na uzroke sukoba Muse i Teletovića, Mulaomerović je istakao da se Teletović “prvenstveno kao kapiten nije smio ponijeti prema Musi onako kako se ponio”.

Na novinarski komentar da je sinoćnje ponašanje Teletović “vidio od svog selektora koji je tokom sinoćnje utakmice psovao Boga”, Mulaomerović nije htio dati izjavu.


edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI