Sport Centar

Mulaomerović: Mi da pobijedimo ili da se razvaljuje nešto što se zove BiH?

Mulaomerović: Mi da pobijedimo ili da se razvaljuje nešto što se zove BiH?

Košarkaška reprezentacija Rusije deklasirala je BiH u Permu u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket, bilo je 83:54.

“Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Pokazali smo da možemo igrati odbranu dok smo fokusirani. Moramo odvojiti dvije te dvije priče kako je prvo bilo loše, drugo dobro. Nismo se uspjeli vratiti utakmicu u egal, pa su nas pobijedili sa velikom razlikom. Sve su to bili mladi momci na terenu. Falili su nam Teletović, Đedović i Renfroe”, rekao je Mulaomerović dodavši:

“Ovi momci trebaju našu podršku. Moramo ih istrpiti i imam povjerenja u svakog od njih. To je veliki pritisak i znam o čemu se radi. Tako da će ti momci biti pravi. Imali smo Nurkića koji je fantastično odigrao napadački, zatim Kikanovića, Halilovića, Miloševića… Probat ćemo popraviti negativne stvari do sutra. Ja mislim da uz Mirzu i boljih 20 minuta možemo. Vjerujem u ove momke do kraja. Ja sam ih izabrao i ja vjerujem u njih do kraja”.

Mulaomerović je prokomentarisao i snimak koji se pojavio pred utakmicu s Rusijom.

“Što se tiče tog snimka, ja sam dao dozvolu. Ne njemu nema ništa sporno. Simptomatično je da je taj snimak izašao poslije osam dana. I dešava se tačno pred utakmicu. Nemojte misliti da to nije uticalo na igrače. Svi su otišli i vratili se u isto vrijeme. Izvinio sam se u njihovo ime, ali čudno je kako se sve odigralo”, istakao je naš selektor.

Selektor našeg nacionalnog tima očekuje veliku poršku sutra u Skenderiji.

“Računamo da će biti puna Skenderija. Trebaju svi da dođu da podrže ove momke, svoju reprezentaciju. I da dođu u što većem broju”, rekao je selektor, koji je još poručio:

“Vi procijenite šta je važnije i šta bolje – mi da pobijedimo ili da se razvaljuje nešto što se zove BiH. To je dosta uticalo na igrače i procijenite šta je važnije”.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI