Sport Centar

Mulaomerović: Ako se ne plasiramo na EuroBasket, odlazim

Mulaomerović: Ako se ne plasiramo na EuroBasket, odlazim

”Odigrali smo odlično poluvrijeme. Igrali smo dobro u odbrani i iz kontri i laganih šuteva dolazili do poena. Uslijedio je potom lagani pad, drugo poluvrijeme mi nije jasno kako se desi takva neodgovorna igra. Probali smo malo sa rotacijama. Bilo je slično kao u Rusiji, drugo poluvrijeme je pripalo Rusima i zasluženo nose pobjedu”, rekao je Mulaomerović na press konferenciji i dodao:

”Nedopustivo je na taj način reagovati, pogotovo kao kapiten ekipe. To nema veze sa mozgom. Moramo u Švedsku otići i odigrati najbolje, imamo još jednu kartu, ko bude htio igrat će, ko neće, ne mora. Ne zna se ko su putnici u Švedsku”.

Selektor naše reprezentacije ističe da vlada neviđena hajka kod novinara koji dolaze iz Sarajeva, ali da je on kriv i da prihvata odgovornost.

”Kriv sam i prihvatam odgovornost. Kod vas sarajevskih novinara vlada neviđena hajka. Od društvenih mreža do nekih portala, i ta utakmica koju smo dobili bile su neke salve kritika. Zaboravljate da nam nedostaju neki igrači, želim samo da ovi mladi momci odu na EuroBasket”, rekao je naš selektor koji je za kraj dodao da ukoliko se ne plasira na EuroBasket odlazi sa klupe našeg nacionalnog tima.

”Imali smo maksimalno dobre uslove. Rezultatski dio ćemo tek da vidimo nakon Švedske, ako se ne plasiramo odlazim. Pokušao sam da razbudim atmosferu, ne znam privatne odnose”.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI